gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

MIMOHOD KULTURNO-UMJETNIČKIH DRUŠTAVA
Ponedjeljak, 09.06.2008.

U Otoku je 08. lipnja u sklopu manifestacije  XVI. Otočko proljeće  održan mimohod kulturno-umjetničkih društava. Na ovogodišnjem je mimohodu  nastupilo  dvanaest  kulturno-umjetničkih društava, koji su došla iz više slavonskih mjesta, a posebni su gosti bili  KUD ˝Kralj Tomislav˝ iz Tolise i KUD „Kamešnica“ iz Otoka na Cetini. Pored njih na ovogodišnjem mimohodu nastupili su KUD „Matija Gubec“ Donji Miholjac, KUD „Seljačka sloga“ Zadubravlje, KUD „Graničari“ Lužani, KUD „Luka Lukić“ Brodski Varoš, KUD „Biseri Slavonije“ Beničanci, KUD „A.G. Matoš“ Tovarnik, KUD „Tamburica“ Velimirovac, KUD „Filipovčice“ Komletinci i KUD „Josip Lovretić“ Otok.

   Na gradskom trgu, pred okupljenim Otočanima i njihovim gostima, članovi kulturno-umjetničkih društava ukratko su se predstavili u veseloj i raspjevanoj povorci s tradicijskim plesom i pjesmom svoga kraja. Nakon mimohoda  KUD-ovi su na pozornici, smještenoj također na trgu, prikazali kulturno-umjetnički program koji su pripremili isključivo za otočku manifestaciju. Brojna je publika uživala u širokom spektru narodnih plesova i pjesama uzvraćajući zahvalu za prikazani program  burnim pljeskom.

    Uz mimohod je održana i tradicionalna revija svatovskih zaprega koja je oduševila gledatelje svojim brojem i atraktivnošću. Uz svatovske zaprege sudjelovali su i jahači koji su uz prekrasne konje pokazali zavidne jahačke sposobnosti. I ovaj je puta reviju uspješno organizirala Konjogojska udruga "Otok".

   Navečer su svi sudionici i organizatori sudjelovali na zajedničkoj večeri koja je protekla u veselom ozračju i ugodnom druženju svih sudionika ove manifestacija. Tom prilikom uručene su zahvalnice sudionicima mimohoda kao priznanje za njihov trud i zalaganje na očuvanju tradicijske kulture.
Povratak na prethodnu stranicu