gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA VIII. OTOČKA KULENIJADA
Petak, 27.06.2008.

   U Otoku je održana tradicionalna manifestacija Otočka kulenijada. Ovu već osmu Kulenijadu zajedno su organizirali Grad Otok i Udruga uzgajatelja crne slavonske pasmine svinja Otok.

 

  Na ovogodišnjoj Kulenijadi prezentirano je i ocjenjeno 65 uzoraka kulena koji se radi od mesa crne slavonske pasmine svinja iz svih krajeva Slavonije. Uzorci su pristigli nekoliko dana prije samog proglašenja kako bi se moglo pristupiti stručnom ocjenjivanju kulenova.

 Ocjenjivačka komisija u sastavu: prof. emeritus dr.sc. Antun Petričević, dr.sc. Marko Krznarić i mr.sc. Mario Škrivanko ocjenjivali su vanjski izgled, okus, izgled presjeka, miris…

 

  U petak, 27.lipnja održana je svečana večera na kojoj su uručene nagrade proizvođačima kulena sukladno osvojenim bodovima pri ocjenjivanju. Večer je započela pozdravnim govorom otočkog gradonačelnika Josipa Šarića koji je istaknuo važnost ove manifestacije u promociji grada Otoka i održavanju tradicije proizvodnje kulena na području Slavonije i Baranje. Župan vukovarsko – srijemski Božo Galić izrazio je zahvalnost svima koji sudjeluju i organizaciji ove manifestacije koja je priznata u cijeloj Slavoniji.

 

  Za šampionski kulen izabran je kulen „Mesnice As“ iz Županje koja već godinama sudjeluje na Kulenijadi dok je vicešampion kulen „OPG Zvonarević“ iz Starih Mikanovaca. Osim njih, nagrađeni su i ostali proizvođači koji su osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje.

 

  Pehar šampionu dodijelio je saborski zastupnik Tomislav Čuljak, a vicešampionu saborski zastupnik Petar Mlinarić. Zlatne medalje dodijelio je Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije dok je otočki gradonačelnik Josip Šarić uručio srebrne medalje. Priznanja i brončane medalje za sudjelovanje na VIII. Otočkoj kulenijadi uručio je Andrija Šokčević, predsjednik Udruge uzgajatelja crne slavonske pasmine svinja.

  U zabavnom dijelu nastupili su Slavonske lole, bać Roka i dida Tunja te Kulturno-umjetnička društva "Josip Lovretić" Otok i "Filipovčice" Komletinci.
Povratak na prethodnu stranicu