gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

PROSLAVLJENA DRUGA GODIŠNJICA GRADA OTOKA
Ponedjeljak, 14.07.2008.

Povodom obilježavanja Dana grada Otoka u poduzetničkoj zoni položena dva kamena temeljca

 

 

U nedjelju 13. srpnja 2008.  proslavljana je druga godišnjica grada Otoka.

Svečana proslava započela je u poduzetničkoj zoni polaganjem dvaju kamena temeljaca što govori o sve jačem gospodarskom razvoju Otoka i okolice.

Kamen temeljac za tvornicu prerade drveta  položio je ministar regionalnog razvoja Petar Čobanković i gradonačelnik Otoka Josip Šarić. Obojica su istaknuli važnost građenja  tvornice furnira i važnost otvaranja novih radnih mjesta. Riječima ministra i gradonačelnika pridružio se i prvi čovjek tvornice  Furnir Otok d.o.o. gospodin Ivan Barišić.

Nakon polaganja kamena temeljca za tvornicu furnira svi nazočni prešli su se na drugu lokaciju na kojoj će niknuti pogon HEP-a vrijedan pet milijuna kuna. Novi pogon HEP-a brinuti će se o 5600 kupaca i opskrbljivati ih potrebnom energijom, istaknuo je u svom pozdravnom govoru direktor Elektre Vinkovci, Vladimir Čavlović.

 

Nakon polaganja  kamena temeljaca uslijedila je svečana sjednica gradskog vijeća. Sjednicu je započela državnom himnom i gradskom himnom u izvedbi  Mješovitog gradskog zbora. Nakon pozdravnih govora ministra Petra Čobakovića, župana Bože Galića i otočkog gradonačelnika koji su u svojim govorima još jednom istaknuli važnost otvaranja novih radnih mjesta te napredak otočkog gospodarstva gostima su predstavljena  dva spota o Otoku i jedinoj preostaloj otočkoj suvari.  

Zatim je uslijedila dodjela plaketa i medalja za doprinosu razvoju grada Otoka.

Plaketa za obranu Otoka u Domovinskom ratu i za razvoj komunalnog gospodarstva poshumno je dodjeljena Antunu Miholjkoviću, plaketa za doprinos duhovnom dobru vjernika, obnovu sakralnih objekata i društveni razvoj na područja Grada Otoka dodjeljena je velečasnom Antun Kneževiću, otočkom župniku, te Vinku Mladineu za doprinos razvoju komunalnog gospodarstva i zaštite okoliša na području Grada Otoka.

 

Medalje su dobili Andrej Kerić za uspjehe postignute u sportu i Ivan Bakoš  za doprinos razvoju vatrogastva na području Grada Otoka.

 

Nakon svečanog dijela proslave Dana grada u večernjim satima  održana su dva koncerta. Koncert Najboljih hrvatskih tamburaša i koncert Letećeg odreda.

 
Povratak na prethodnu stranicu