gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA 18. SJEDNICA OPĆINSKOG POGLAVARSTVA
Utorak, 04.04.2006.

U ponedjeljak, 3. travnja 2006. godine održana je sjednica Općinskog poglavarstva Općine Otok kojoj je predsjedavao Josip Šarić, općinski načelnik, koji trenutačno obnaša i dužnost pomoćnika ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Ponajprije je Zvonimir Pućo, zamjenik općinskog načelnika podnio izvješće o aktivnostima  na daljnjoj izgradnji gospodarske zone te drugim aktivnostima između dvije sjednice poglavarstva. Gospodarska zona sve više pobuđuje interese novih ulagača zbog čega su intenzivirane aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje komunalne infrastrukture u sklopu Regionalnog operativnog plana.
 Općina je u zadanom roku nominirala u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka,  u program EIB 2 asfaltiranje cesta u vrijednosti 3,5 milijuna kuna, a u Fondu za regionalni razvoj kandidirano je proširenje vodovodne mreže u Otoku u vrijednosti oko milijun kuna.
 Izrađen je pročišćeni tekst Prostornog plana uređenja Općine Otok kojeg će Općinsko vijeće usvajati tijekom travnja kada se planiraju i kompletirati suglasnosti resornih ministarstava i institucija. Isto tako je u završnoj fazi i izrada Projekta ukupnog razvoja Općine Otok. Sukladno naputcima Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, poglavarstvo će raspisati natječaj za izradu izvedbenog projekta opremanja Doma kulture u Otoku.
 Sa Županijskom upravom za ceste dogovorene su aktivnosti oko izrade projektne dokumentacije i postavljanja semafora na cestovnim prijelazima ispred škola u Otoku i Komletincima.
 Svim udrugama na prostoru Općine Otok upućen je poziv za dostavljanje prijedloga programa Otočkog proljeća sa financijskim planom vlastitog angažmana tijekom ove kulturne, gospodarske i sportske manifestacije. Utvrđeno je kako će se kulenijada, jedna od značajnih priredaba Otočkog proljeća, održati 10. lipnja zbog čega je imenovan i Organizacijski odbor.

Željko Batarilović
Povratak na prethodnu stranicu