gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

POLOŽENI VIJENCI U ČAST POGINULIM I NESTALIM BRANITELJIMA KOMLETINACA
Četvrtak, 04.12.2008.

U četvrtak 04. prosinca 2008. u Komletincima je upriličeno svečano polaganje vijenaca poginulim braniteljima na prvoj crti bojišta u Komletincima, u sklopu komemoracije koju već sedamnaestu godinu  organiziraju Grad Otok i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Komemoracija je održana u čast 44 branitelja Komletinaca: pripadnika 105. Bjelovarske brigade, 109. Vinkovačke brigade, 11. Domobranske pukovnije, 3. i 5. Gardijske brigade, Ministarstva unutarnjih poslova i postrojbe HOS-a koji su dali svoje živote za obranu domovine.


Prigodnim govorom, prisjećajući se teških ratnih dana na prvoj crti bojišta, obratio se brigadir Stjepan Ivanić ratni zapovjednik 105. Bjelovarske brigade koja je nesebičnim zalaganjem i hrabrošću pomogla Otočanima i Komletinčanima u najtežim ratnim danima.

Nazočnima su se obratili i gradonačelnik Otoka Josip Šarić, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić te  župan Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija.

Nakon prigodnih govora uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća u čast poginulim i nestalim braniteljima. Vijence su položili: obitelji poginulih i nestalih branitelja i civila, izaslanstvo načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i zapovjedništva 3. korpusa Hrvatske vojske, izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, izaslanstvo Grada Bjelovara i Koordinacije braniteljskih udruga, izaslanstvo Grada Otoka, izaslanstvo Udruge 105. Bjelovarske brigade, izaslanstvo 109. brigade i 11. Domobranske pukovnije, izaslanstvo HVIDR-e RH i Grada Otoka – Općine Privlaka, izaslanstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije i Grada Otoka, izaslanstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO iz Vidovica, izaslanstvo Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije i Kluba veterana A satnije Bjelovar.

 
Povratak na prethodnu stranicu