gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

113. IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a OTOK
Ponedjeljak, 02.03.2009.

Vatrogastvo u Otoku ima vrlo dugu tradiciju, što pokazuje i redni broj ovogodišnje izborne skupštine. Na toj su se skupštini okupili brojni članovi i gosti. Predstavljen je i osvrt na proteklu godinu u kojoj je zabilježeno 15 intervencija. Članovi DVD-a Otok išli su na liječničke preglede, uređivala se zgrada i spremište, vatrogasci su nastavili s očuvanjem tradicije čuvanja Isusovog groba, nabavljena je oprema, a tu su i natjecanja u Splitu i Makarskoj. 8 članova DVD-a Otok školovalo se za zvanje vatrogasca u 2008.godini. Na toj je skupštini iznesen i plan za 2009. godinu. Prioritet je nabava navalnog vozila koje ostali gradovi Vukovarsko- srijemske županije već imaju. Na skupštini su bili nazočni i Antun Jelić, zapovjednik županijske postrojbe i Zdenko Lovrić, pročelnik službe 112 iz Vukovara.
Održan je izbor i imenovanje Upravnog i Nadzornog odbora te predstavnika za skupštinu. Predsjednik je Martin Štivičević, novi zapovjednik je Ivica Barnjak, a u Upravnom su odboru još i Slavko Tomić, Antun Marković, Jakob Mamuzić, Antun Grbavica, Marko I. Tadić, Dražen janeš, Marija Pavešić i Petar Jakovac. Novi Nadzorni odbor čine Marko Šokčević, Mato Janeš i Ivan Jakovac. U ime Grada Otoka nazočne je pozdravio Mirko Martinović koji je čestitao novoizabranim članovima. Martinović je zahvalio na ulaganju u rad s različitim dobnim skupinama i na svim aktivnostima koje vatrogasci imaju na našem području. Time se promiče i ime grada Otoka. Istaknuo je i kako će Grad nastojati što više doprinijeti postojećoj kvaliteti rada s mladima . Na skupštini su bili i brojni gosti : Spačva, Cerna, Ivankovo, Trebarjevo Desno, Čazma, Lipovac, Privlaka, Nijemci, Komletinci, Županja, Kešinci, Đakovo, Slakovci.
Svečana su priznanja za deset godina članstva dodjeljena Veroniki Nikolić, Marini Bakunić, Mariju Skokiću, Dajani Matić, Mariji Pavešić, Zrinki Jakovac, Kruni Jovanovcu, Antunu Grbavici, Marini Grbavici, Marijanu Lončaru te Anti Mariću za 20 godina. Priznanje Vukovarsko- srijemske županije dobio je Mato Bošnjak. Priznanja za 50 godina članstva dobili su Stjepan Goreta i Marko Šokčević. Dodjeljene su i medalje. Brončanu su dobile Katarina i Dragana Krznar, srebrna je pripala Jozi Grbavici, dok se zlatnom okitio Antun Grbavica. Posebno priznanje za hrabrost i požrtvovnost dobio je Martin Trbljanić. Skupština je nastavljena svečanom večerom uz pratnju tamburaškog sastava KUD-a Josipa Lovretića.

 

 

M.B.
Povratak na prethodnu stranicu