gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

OTVORENA NOVA POGONSKO-POSLOVNA ZGRADA HEP-a U OTOKU
Petak, 15.05.2009.

Otok se od jučer može pohvaliti još jednom poslovnicom koja će povećati razinu kakvoće života na tom prostoru. Naime, svečano je otvorena novoizgrađena pogonsko-poslovna zgrad HEP-a koja je smještena u poslovnoj zoni Skorotinci. Na tom su se događaju okupili brojni uvaženi gosti i građani. Prigodom svečanog otvaranja poslovno-pogonske zgrade Hrvatske elektroprivrede predsjednik Uprave mr. Ivan Mravak izrazio je svoje zadovoljstvo zbog otvaranja nove poslovnice u Otoku. To novo pogonsko postrojenje pokriva Grad Otok, općinu Privlaka i općinu Nijemci. Tim će se pogonskim projektom povećati kakvoća u održavanju elektro-emergetskih postrojenja te usluga informiranja, naplate i izdavanja dokumentacije za priključenje novih kupaca. HEP je iznimno brzo reagirao u uspostavi tog novog pogonskog područja u Otoku bez obzira na činjenicu što je Otok tek prije tri godine dobio status grada. Otok je sredina u kojoj se gospodarski, poslovni i komunalni projekti izvrsno ostvaruju i to je potaknulo Upravu da investira baš u taj grad. Ta nova zgrada još je jedan detalj u vizualnom identitetu Grada Otoka te je vrlo važan oslonac njegovom gospodarstvu. U tu je zgradu uloženo 5,4 milijuna kuna i time je djelatnicima omogućeno da primjereno brinu o opskrbi električnom energijom za više od 5 000 kupaca. U rujnu prošle godine otvoren je pogon u Iloku, a HEP je od 2005.-2008. u Elektru Vinkovci uložio više od 300 milijuna kuna. To još više dobiva na važnosti uzme li se u obzir činjenica da se sve događa u vrlo složenoj financijskoj situaciji u svijetu i kod nas.
Svoje zadovoljstvo nije krio ni otočki gradonačelnik Josip Šarić koji je pozdravio sve goste koji su došli na to otvaranje. Dobivanjem statusa grada prije tri godine, Otok je krenuo u brži razvoj i nova zgrada HEP-a potvrda je da Hrvatska vlada kroz HEP vodi brigu o razvoju Slavonije, tj. prostora koji je bio pogođen Domovinskim ratom. U trima jedinicama lokalne samouprave, općinama Privlaka i Nijemci te u Gradu Otoku, živi oko 20 000 stanovnika pa nova zgrada HEP-a predstavlja snažnu poruku da na tom prostoru ima smisla živjeti. Gradonačelnik Šarić zahvalio se Hrvatskoj elektroprivredi što je uložila svoja sredstva u taj vrijedni objekt u Otoku, projektantu koji je osmislio projekt te tvrtki Eko- gradnja koja je u kratkom razdoblju izvela radove.
Okupljenima se obratio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je pohvalio sve projekte u Gradu Otoku. Nova pogonsko-poslovna zgrada, prema njegovom mišljenju, ne poboljšava samo uvjete života građanima Otoka i Komletinaca i njihovih susjednih općina, nego osigurava i energetsku sigurnost. Župan Galić čestitao je svima koji su sudjelovali u izgradnji. Elektro – energetika je u Vukovarsko-srijemskoj županiji na vrlo dobroj razini i u nju se puno ulaže. Lokalna i regionalna uprava osigurat će preduvjete za razvoj gospodarstva, a otočka je poslovna zona na najboljem putu.
Poseban je gost na tom svečanom otvaranju bio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Jarnjak koji je izrazio svoje zadovoljstvo posjetom Otoku. Nove prostorije HEP-a u Otoku osiguranje su temeljnih zahtjeva razvoja, a to je opskrba energijom. Poslovna će zona svojim razvojem osigurati nova radna mjesta što je najvažnija zadaća. Temeljna politika Hrvatske vlade jest ravnomjerni razvoj cijele Hrvatske. Jarnjak je naglasio kako HEP u svim dijelovima Hrvatske nastoji jednako osigurati kvalitetnu električnu energiju, a to je preudvjet za razvoj gospodarstva. Pohvalio je i rad gradonačelnika Šarića i brzi razvoj našeg grada.
U duhu katoličke vjere, župnik Knežević blagoslovio je nove prostorije i djelatnike nove pogonsko-poslovne zgrade, a svojom su pjesmom tu svečanost uveličali i članovi Gradskog zbora Otok, pod stručnim vodstvom Jana Valenćika.

M.B.Povratak na prethodnu stranicu