gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

KULEN ANTUNA MARTINOVIĆA OVOGODIŠNJI ŠAMPION!
Ponedjeljak, 29.06.2009.

Ono po čemu je poznat otočki kraj je i Otočka kulenijada koja prezentira proizvod domaćeg kulinarstva osobitog ukusa i kvalitete od crne slavonske autohtone pasmine svinja koja izaziva veliku pozornost diljem Hrvatske, a zahvaljujući Udruzi uzgajatelja crne slavonske pasmine svinja čije je nacionalno sjedište u Otoku.
Otočani tradicionalno organiziraju Otočku kulenijadu čiji je specijalitet upravo kulen od domaćih pasmina svinja. Na Kulenijadi se natječu proizvođači u kakvoći kulena, vrši se degustacija visoko ocijenjenih kulenova, dodjeljuju priznanja i nagrade najboljim proizvođačima. Otočani svake godine organiziraju  obilnu večeru tradicionalne slavonske kuhinje, slavonske rakije, osobito šljivovice, vina i ostalog pića, uz cjelovečernju pratnju slavonskih glazbenika. Ove su godine okupljenje zabavljali Najbolji hrvatski tamburaši. Na 9. kulenijadi okupilo se više od 50 proizvođača te najpoznatije slavonske delicije, a ovogodišnjom se titulom šampiona okrunio Antun Martinović iz Starih Mikanovaca.

 Cilj je promoviranje domaćeg slavonskog kulena, povezivanje proizvođača iz cijele Hrvatske, promoviranje mesa od crne slavonske pasmine svinja kao buduće ekološke hrane te  promidžba slavonskog kulena.

 Zahvaljujući brojnim sponzorima i Gradu Otoku ta se vrijedna otočka tradicija uspješno nastavlja.

 

M.B.
Povratak na prethodnu stranicu