gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

Održana osnivačka skupština Udruge dragovoljaca Narodne zaštitite Domovinskoga rata «Otok»
Ponedjeljak, 01.02.2010.

U subotu 30. siječnja 2010. u Otoku je održana osnivačka skupština Udruge dragovoljaca Narodne zaštite Domovinskoga rata «Otok». Na toj su se osnivačkoj skupštini okupili i brojni gosti. Predsjednik Udruge Narodne zaštite na razini Republike Hrvatske Ivan Posilović pozdravio je sve Otočane i njihove goste te je istaknuo kako su dragovoljci Narodne zaštite bili prvi koji se krenuli u obranu domovine. I to istinski, pravi i iskreni dobrovoljci. Ti su ljudi bez ikakve naknade pošli u rat za svoju zemlju. Nakon završetka ratnih zbivanja, problemi su bili iznimno veliki i slijedila je borba za javnost udruge. Udruga dragovoljaca Narodne zaštite priključivala se brojnim akcijama nakon završetka rata. Bila je to pomoć čišćenju Vukovara nakon oslobođenja, a uz njezinu je pomoć riješeno i oko 35 000 zahtjeva za dobivanje statusa branitelja. Udruga dragovoljaca Narodne zaštite ima i bogatu nakladničku djelatnost. Na osnivačkoj je skupštini u Otoku istaknuto kako su osnovni ciljevi ove udruge okupljanje, razvijanje i jačanje sloge, poticanje pružanja pomoći pri dobivanju statusa branitelja i drugih prava te čuvanje bogate povijesne građe. Za predsjednika otočkog ogranka izabran je Ilija Klarić, potpredsjednik je Drago Žagar, dok je ta tajnika izabran Damir Lončar.
Na toj su svečanoj sjednici podijeljene i Povelje za odlučnost, dragovoljnost, nesebičnost i hrabrost. Jedan je od gostiju bio savjetnik ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Darko Beštek. Nakon skupštine položen je vijenac i zapaljene su svijeće podno spomenika u središtu grada.
Razgovor s predsjednikom Udruge dragovoljaca Narodne zaštite u Republici Hrvatskoj Ivanom Posilovićem čitajte u sljedećem broju Otočkoga lista.
Povratak na prethodnu stranicu