gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

OTOČANIMA SVIH PET POBJEDA U PROLJETNOM DIJELU PRVENSTVA
Srijeda, 07.04.2010.

Nk Otok – Nk Dilj 3:1
OTOK – gradski stadion. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 200. Suci: Dario Bel (Osijek) te Dalibor Buljić (Čepin) i Davor Petrović (Osijek). Delegat: Zvonko Primorac (Tenja). Strijelci: 1:0 Pavlin ( 28.-11m), 2:0 Tole(36), 3:0 Šer (43), 3:1 Haluška (67).
OTOK: Đurković, Prnjak, Komljenović, Šer, Grigić, Vučko (od 67. Šalić), Čavlović (od 53. Grgić), Sabljić, Baković, Pavlin (od 86. Marcikić), Tole.
Trener: Milan Janković
DILJ: Marjanović, Škof, Mateljan (od 53. Bačić), Bošnjak (od 61. Barišić), Perić, Biluš, Pulić, Brajković (od 58. Salopek), Haluška, Zovko, Bošnjaković.
Trener: nema

 


Najavljena mogućnost promjena odnosa pri vrhu tablice četvrtoligaškoga nogometnog „istoka“ nakon subotnjeg 22. kola se i zbila, iako nije došlo do promjene lidera. To, međutim, nije isključeno u skoroj budućnosti jer je vodeća Slobodnica u gostima kod Valpovke zabilježila i drugi poraz ( 1:0), dok je drugoplasirani Otok upisao svih pet pobjeda u nastavku prvenstva te je u silnom zaletu preuzeti prvenstvo, odnosno plasirati se u viši saziv. Na otočkoj su se niski zadnji našli susjedi iz Vinkovaca koji su nakon toga gostujućeg poraza ( 3:1) pali u ispadajuću kvotu te im predstoje dani s imperativom ostanka. Olakotna je tek okolnost što je zadnji tercet osjetnije zaostao iako je u subotu znakove buđenja najavio Zadrugar kod kuće, svladavši Županjce (1:0) koji su u Oprisavce došli kao drugoplasirani i s maksimalnim proljetnim uratkom što je, dakle, ostalo samo u taboru Otoka. Oprisavčani bi, međutim, trebali takve uspjehe do kraja prvenstva često ponavljati, budući da su spasonosna mjesta poprilično udaljena, a i tamo smješteni sastavi neće istodobno mirovati. U derbiju je začelja dviju Slavonija tako slavila požeška (3:1) imenjakinju iz Ivanovca, poslavši kući još zabrinutijom. Kući su iz Belog Manastira s olakšanjem otišli Pakračani, nakon što su ipak uspjeli svladati domaćeg „fenjeraša“ (2:4) i popeti se u poretku. Pri tom preskočivši i osječku Elektru koja je ostavila kompletan plijen u susjednom Čepinu (2:0) što je bila prva pobjeda istoimenog domaćina u nastavku sezone, uz koju je osigurao mirniji nastavak natjecanja. Znatno je mirnije sada i u taboru osječkom Metalca koji je bio doista dojmljiv u Tordincima gdje su četvrtom Zrinskom, uz hat-trick Dine Mura „ uvalili petardu“ (2:5) i time ga definitivno izbacili iz profitabilne utrke. U njoj već neko vrijeme ne sudjeluju Donjomiholjčani kojima su ambicije dopunski splasnule nakon uvjerljivog poraza u Feričanicima ( 3:0), a slična je situacija i u Iloku kamo se Fruškogorac iz Oriovca vratio praznih ruku (1:0), čija je , pak, pobjeda Oriolik stabilizirala u središnjici tablice. Stabilizirao se i FEŠK, odnosno Valpovka, koja je svladala lidera i najavila skoru promjenu na vrhu tablice.Tablica

1. Slobodnica        48
2. Otok                  47
3. Sladorana         46
4. Zrinski               38
5. Čepin                35
6. Valpovka           35
7. Jedinstvo           34
8. Fruškogorac      33
9. FEŠK                  33
10. Metalac            32
11. Oriolik              31
12. Slavonija (P)    28
13. Hajduk             27
14. Elektra             27
15. Dilj                   26
16. Slavonija (I)     19
17. Zadrugar          18
18. Baranja Belje     3Izvor: Glas Slavonije
Povratak na prethodnu stranicu