gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

OBILJEŽEN MAJČIN DAN
Utorak, 11.05.2010.

Majčin dan  prvo se počeo slaviti u Americi, još davne 1872. godine, a 1914. je proglašen nacionalnim praznikom. Većina europski zemalja Majčin dan slavi druge nedjelje u mjesecu svibnju.
Balzac je rekao : “Majčino srce je bezdan u čijim ćeš dubinama uvijek pronaći – spremnost na oprost.“
Zato toga dana majkama treba pokloniti malo pozornosti i nježnosti, barem mrvicu onoga što nam one stalno nesebično daruju, i ne samo toga dana!
U našem smo se vrtiću  tjedan dana pripremali za proslavu Majčinog dana raznim stvaralačkim aktivnostima ; gazbenim, čitanjem tematski vezanih tekstva i poezije, likovnim i manipulativnim. Posjetili smo i Majku nebesku u crkvenom dvorištu i zamolili ju da uvijek čuva naše majke.
Centralna aktivnost je bila radionica za djecu i roditelje, ovaj puta isključivo za očeve naše djece. Djeca, njihovi očevi i odgojiteljice   u večernjim su satima proveli vrijeme u ugodnom i kreativnom druženju. Izrađivali su čestitke za majke, ukrašavali predmete, kao što su vaze, tanjurići, šalice, koristeći salvetnu tehniku i slikanje bojama za staklo i keramiku. Očevi i djeca su izradili i nakit za majke, kao što su ogrlice i narukvice.
Rastali smo se sretni i zadovoljni, jer su mnogi očevi otkrili umjetnički duh i iznimnme vještine za kreativni rad. Djeca su bila sretan zbog ugodnog druženja, a onda i zbog radosti i iznenađenja njihovih majki simpatičnim darovima u koje je utkano mnogo ljubavi!

Marina Lombarović, odgojiteljicaPovratak na prethodnu stranicu