gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

12. ZLATNE GRIVE
Ponedjeljak, 31.05.2010.

Proteklog je vikenda u Otoku održana tradicionalna manifestacija Zlatne grive. Sve je započelo Konjičkom noći na kojoj su goste zabavljale članice Tamburaškog sastava „Garavuše“. 12. se manifestacija“Zlatne grive“ održavala pod pokroviteljstvom ministra poljoprivrede Petra Čobankovića, a u organizaciji KU „Otok“ Otok.
Središnji se program održao u nedjelju 30. svibnja. Sve je započelo svečanim otvorenjem 12. zlatnih griva u 11 sati, a nastavilo se Croatia kupom u vožnji dvoprega, 1. kolo – dresurna utakmica. Organizator tog natjecanja bila je Državna ergela lipicanaca iz Đakova. Prvo su mjesto osvojili vozač Josip Zirn i suvozač Antun Živić iz Konjičkog kluba DELD. Na drugom su mjestu Ante Medvidović i Stjepan Katić iz ZK „Slavonac“. Treće su mjesto osvojili Josip Anđan i Marijana Matković iz KK „Slavonac“. U sudačkom su vijeću bili Ivica Mandić, Mirjana Baban i Ivica Bogadi.

Program se nastavio Memorijalnim turnirom Martina Lukinca u teklićkom jahanju. Prvo je mjesto pripalo Otočaninu Vladimiru Bošnjaku iz KU „Otok“ Otok, na drugom je mjestu Josip Đukić iz KU „Slakovci“ Slakovci, dok je treće mjesto osvojio Vedran Puškarić iz KU „Dorat“ Vinkovci.
Na otočkom je hipodromu „Čistine“ održano i Prvenstvo RH u vožnji dvoprega za juniore. Prvo je mjesto osvojio Vedran Šuškarić iz KK Vinkovci, dok je na drugom mjestu Vinko Katić iz KK Pleternica. Croatia kup u vožnji dvoprega, 1. Kolo – preciznost okupio je sedam dvoprega. Najviše je bodova osvojio dvopreg vozača Josipa Zirna i suvozača Antuna Živića iz DELD-a. Na drugom su mjestu Tomislav Drenjačević i Goran Grizak iz DEL Đakovo, a na trećem su mjestu Ante Medvidović i Stjepan Katić iz ZK „Slavonac“. Otočani i njihovi gosti mogli su vidjeti i natjecanje u starim sportovima. Ovogodišnje su Zlatne grive završene zajedničkim ručkom, a da je organizacija i ove godine bila uspješna, pokazali su i brojni gledatelji koji ni ove godine nisu zaobišli tu vrijednu otočku manifestaciju koja se održava u sklopu Otočkoga proljeća.

M.B.
Povratak na prethodnu stranicu