gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA 22. SJEDNICA POGLAVARSTVA
Utorak, 25.07.2006.
U subotu 22. srpnja održana je 22 sjednica Općinskog poglavarstva. Informacije o postupku i aktivnostima glede statusa grada podnio je Josip Šarić, općinski načelnik. Naglasio je kako ubrzano treba uskladiti sve općinske akte, a bilo je govora i o svečanosti odnosno proslavi ovog povijesnog događaja. Tako će se proslava vjerojatno održati 16. rujna kada se u Otoku očekuju i najviši državni dužnosnici, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader, ministri, pomoćnici ministara, državni tajnici, saborski zastupnici, a bit će podijeljena i priznanja zaslužnima za stjecanje grada.
Nakon izvješća Zvonimira Puće, zamjenika općinskog načelnika, općinski čelnici su razmatrali izvješće komunalnog redara te su doneseni zaključci kako se Uredba o komunalnom redu Općine Otok treba strože provoditi, poglavito sada kada je Otok dobio status grada. U tom smislu još jednom će se svi mještani obavijestiti kako će kršenje odredaba biti strože kažnjeno. Poglavarstvo je omogućilo priključak na kanalizaciju za svega 50 kuna mjesečnog obroka, a mještani gdje je kanalizacija provedena, morat će se, sukladno Zakonu, priključiti se na kanalizaciju.
Utvrđen je prijedlog za dodjelu priznanja Vukovarsko-srijemske županije. Poglavarstvo je predložilo Josipa Šarića, općinskog načelnika te Stjepana Topalovića, predsjednika Općinskog vijeća.
Sukladno zahtjevu za dodjelu državnog zemljišta, u izradi je Program izgradnje stočarskih farmi. Općina Otok je iz Fonda za razvoj i zapošljavanje dobila 600 tisuća kuna. Jedan dio utrošit će u poduzetničkoj zoni, a drugi za izradu projektne dokumentacije za izradu farmi koje bi se gradile izvan naselja, na prostoru katastarskih čestica Otoka i Komletinaca.Povratak na prethodnu stranicu