gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

OTOČANI I KOMLETINČANI PROSLAVILI ČETVRTU OBLJETNICU SVOGA GRADA
Subota, 17.07.2010.

Program obilježavanja Dana grada Otoka započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomenika poginulim zrakoplovcima i braniteljima Otoka. Četvrti je rođendan Grada obilježen potpisivanjem ugovora između Hrvatskih voda i Grada Otoka za izgradnju pročistača i kolektora otpadnih voda vrijedan 10 milijuna eura. Program je nastavljen Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Grada Otoka. Građani Grada Otoka ove su godine počasnom građankom proglasili Jadranku Kosor, predsjednicu Vlade Republike Hrvatske "kao izraz posebne zahvalnosti za stvaranje uvjeta za promicanje vrijednosti Domovinskog rata, pojedinca, obitelji, društvene zajednice te zalaganja u rješavanju ljudskih i materijalnih potreba".
Kako stoji u obrazloženju odluke koju je donijelo Gradsko vijeće na svojoj 6. sjednici , Jadranka Kosor "odabrala je jedini ispravan put, put za Hrvatsku kao pravnu državu, za vladavinu zakona i reda, bez nedodirljivih i privilegiranih, o čemu svjedoči ova povelja i plaketa". Na svečanoj je sjednici Gradskog vijeća Otoka bio i mr. Sc. Božidar Pankretić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva kojemu je tom prigodom uručena Plaketa grada Otoka za doprinos razvoju komunalne infrastrukture. Ministar Pankretić u svom je govoru prenio čestitke i zahvale predsjednice Vlade Jadranke Kosor. Istaknuo je i kako Otočani trebaju biti ponosni jer sve što je dosad učinjeno zaslužuje pohvale. Danas se svjedoči razvijenoj Poduzetničkoj zoni, izgrađenom Domu kulture, Furniru. Za sve su zaslužni i hrvatski branitelji koji su obranili Hrvatsku od neprijatelja i tako nas zadužili i dali nam obvezu da, njima u čast, damo sve od sebe kako bi se spasili iz ove krize koja je zahvatila i Hrvatsku. Pred Hrvatskom je kraj i završetak pregovora za ulazak u Europsku uniju, a gospodarski program oporavka Vlada završava prema dogovoru i svi se započeti projekti neće zaustavljati.
Dan grada Otoka Otočanima i Komletinčanima čestitao je i župan Božo Galić te je istaknuo iznimno dobru suradnju Vukovarsko-srijemske županije i Grada Otoka. Vukovarsko-sijemska županija nije zaustavila započete projekte, a prioritet su oni koji čuvaju radna mjesta. Sve aktivnosti u gospodarstvu rezultirale su smanjenjem broja nezaposlenosti koji je, u odnosu na isto vrijeme prošle godine, smanjen za 8 %. Gradonačelnik Josip Šarić izrazio je zahvalnost svima koji su se odazvali pozivu u Otok. Bili su tu brojni uvaženi gosti: saborski zastupnici Petar Mlinarić i Zdravko Kelić, sudac Ustavnog suda Marko Babić, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Zdravko Krmek, ravnateljica Uprave za regionalnu i lokalnu infrastrukturu Katica Mišković, izaslanik MUP-a i načelnik PU Vukovarsko-srijemske Stipica Kuna, direktor Vinkovačkog vodovoda Dražen Milinković, ravnatelj vinkovačke Opće bolnice Krunoslav Šporčić, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, načelnici brojnim općina, tvrtki, itd.

Medalja grada Otoka dodjeljena je Zdravku Krmeku, državnom tajniku u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva za doprinos razvoju komunalne infrastrukture, Katici Mišković, ravnateljici Uprave za regionalnu i lokalnu infrastrukturu u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva za doprinos izgradnji komunalne i socijalne infrastrukture, Anni Mariji Radić, ravnateljici Uprave za područja posebne državne skrbi u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva za doprinos realizaciji Projekta stambenog zbrinjavanja, Silviji Jović, direktorici Eko-gradnje d.o.o. Darda za doprinos gospodarskom razvoju i zapošljavanju, mr. sc. Anti Mandiću, predsjedniku Uprave IN 2 - Informacijski inžinjering Zagreb za doprinos razvoju sporta Grada Otoka i Vladi Spajiću za doprinos razvoju gospodarstva i sporta.

Priznanje grada Otoka dodjeljeno je Katici Novoselac, predsjednici Udruge žena "Gagulanke" Komletinci za doprinos razvoju društvenih djelatnosti i Nevenki Krznar, predsjednici Udruge "Sv. Vinka Paulskog" i voditeljici Župnog karitasa za doprinos humanitarno-socijalnim aktivnostima, Stjepanu Goreti za doprinos razvoju vatrogastva, NK "Otok" za ostvarene športske rezultate i Mariji Čepo, predsjednici Udruge "Hrvatska žena" Otok za doprinos razvoja društvenih djelatnosti.
U kulturnom su dijelu programa nastupali članovi Gradskoga zbora Otok, pod ravnanjem prof. Jana Valenćika te članovi KUD-a "Josip Lovretić" iz Otoka.
Povratak na prethodnu stranicu