gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

GRAD OTOK SMANJIO NAKNADE ZA PRIKLJUČENJE NA VODOVODNU I KANALIZACIJSKU MREŽU
Četvrtak, 07.09.2006.

Izvješće sa sjednice Gradskog vijeća
 

Gradsko vijeće Grada Otoka održalo je 5. rujna sjednicu na kojoj je usvojeno niz akata među kojima je i Statut kao temeljni akt grada, a potom je prihvaćeno Izvješće o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja i poslovanja za 2005. te Polugodišnje financijsko izvješće za 2006. godinu.
 Već na ovoj prvoj sjednici od stjecanja statusa Grada za 20% snižene su naknade za priključenje na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu koje po novoj odluci iznose 2.500 kn odnosno 5.000 kn, uz mogućnost otplate na 48 obroka. Osim toga plaćanjem u jednokratnom iznosu ostvaruje se popust za daljnjih 30%, pa će na taj način ubuduće gradska naknada na priključenje na vodovodnu mrežu iznositi 1400 kn, a za priključenje na kanalizacijsku mrežu 3.500 kn.
 Gradonačelnik Josip Šarić upoznao je vijećnike o javnom nadmetanju za izgradnju Doma kulture u Otoku kojeg je raspisalo Ministarstvo mora, turizma, prometa i veza, a nakon izbora najpovoljnije ponude dom bi trebao biti izgrađen u roku od sedam mjeseci. Najkraći prilaz auto cesti iz Otoka i Komletinaca na čvorištu Spačva bit će realiziran nastavkom izgradnje tzv. Šokice koji će uslijediti već ove i naredne godine.
 Gradsko vijeće je donijelo i odluku od dodjeli javnih priznanja osobama zaslužnim za stjecanja statusa grada a koja će biti dodijeljena na svečanosti zakazanoj za 15. rujna u gradskoj poduzetničkoj zoni.

  M.M.
Povratak na prethodnu stranicu