gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

„POLICAJAC, MOJ PRIJATELJ!“
Utorak, 28.09.2010.

Dan hrvatske policije učenici 2.b i 2.c razreda Osnovne škole Josipa Lovretića iz Otoka obilježili su na zanimljiv i poučan način. Uoči Dana hrvatske policije 28. rujna 2010. upriličen je posjet Policijskoj postaji Otok i Odjelu za državljanstvo.Učenički likovni radovi na temu " Policajac ,moj prijatelj" osmišljeni su kao velika čestitka koja je uručena djelatnicima policije,a potom izložena u njihovom prostoru.
Cilj posjete bio je uočavanje povezanosti policije i djece, razvijanje povjerenja koje je nužno radi ostvarivanja sigurnosti u svakodnevnom životu, učenje kada možemo očekivati i zatražiti pomoć policije.
Na originalan način, primjeren uzrastu djece, prikazan je rad policije. Simulirane su različite situacije u kojima policija intervenira , pruža zaštitu građanima i brine o sigurnosti. Demonstrirane su nam i neke borilačke vještine , što je kod djece izazvalo oduševljenje. Govorilo se o sigurnosti u prometu, a to je bila prilika da zapjevamo pjesmu "Semafor" i dobijemo veliki pljesak.
Nakon toga, uputili smo se u Odjel za državljanstvo. Tu smo vidjeli i saznali sve što nas je zanimalo, a vezano je uz putovnice, otiske za osobne iskaznice, dozvole za oružje i sl. Bezbroj dječjih pitanja, stručnih i strpljivih odgovora !
Mi smo bili oduševljeni svime što smo vidjeli i naučili od policijskih djelatnika, a njih je oduševila otvorenost i spontanost djece.
Na putu od škole do policijske postaje uočavali smo nazive ulica, parne i neparne brojeve na kućama, promjene u prirodi u jesen, vježbali prelazak ceste na sigurnim mjestima, a sve je to još jednom pokazalo da je svaki dobro isplaniran izlazak iz učionice i ovorenost škole za suradnju učinkovit, dojmljiv i dugoročno isplativ, kako odgojno tako i obrazovno.

 


Učiteljica 2.b razreda Daria Gongeta
Povratak na prethodnu stranicu