gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

PALJENJEM SVIJEĆA OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR
Petak, 19.11.2010.

Građani Otoka i Komletinaca, na čelu s gradonačelnikom Šarićem i njegovim zamjenikom Pućom,  prigodnom su se molitvom i paljenjem svijeća pridružili obilježavanju Dana sjećanja na Vukovar. Svijeće su zapaljene u središnjim parkovima u Otoku i Komletincima.
Na vukovarskom Memorijalnom groblju do sada su pokopane 854 žrtve Domovinskog rata. Od toga je 408 poginulih hrvatskih branitelja, 306 poginulih civila, 99 umrlih hrvatskih ratnih vojnih invalida, jedan umrli branitelj te 40 članova obitelji poginulih ili nestalih branitelja.
Obrana Vukovara je 1991. godine napadima pripadnika JNA i srpskih paravojnih postrojbi odolijevala gotovo tri mjeseca. Prema podacima iz vukovarske bolnice, tijekom bitke su ubijena ili poginula 1624 branitelja i civila, a ranjeno je njih 1219.
Opkoljeni grad branilo je oko 1800 pripadnika Zbora narodne garde i policije te dragovoljaca HOS-a ustrojenih u 204. brigadu Hrvatske vojske.
U srpske koncentracijske logore odvedeno je oko 7000 zarobljenih hrvatskih branitelja i civila, a iz grada je prognano oko 22.000 ljudi. Na popisu zatočenih i nestalih osoba još se nalazi 310 osoba s vukovarskog područja.
Povratak na prethodnu stranicu