gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA 26. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA
Ponedjeljak, 13.11.2006.

Počela s radom otočka Ispostava Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu
U Otoku je u ponedjeljak 13. studenoga održana sjednica Gradskog poglavarstva. Zvonimir Pućo, zamjenik gradonačelnika, u svom je izvješću naglasio kako se nastavlja čišćenje kanalske mreže te da će se ono proširiti i na sljedeću godinu, a Gradsko poglavarstvo je u tom pogledu dalo naputke Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji koje kanale valja prioritetno raditi. Iz Programa CARDS-a za ovu su svrhu izdvojena dva milijuna kuna, a plan je da se u roku tri godine očiste svi kanali trećeg i četvrtog reda.

Od ponedjeljka je u prostorijama Grada s radom počela Ispostava Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu. Grad je osigurao prostor, a uskoro će biti nabavljena i potrebita informatička oprema. Djelatnica-savjetnica u Ispostavi je dipl ing. Ljiljana Bačvarski.

- U bivšoj Radio postaju Otok ovog tjedna će završiti radovi na uređenju prostora za potrebe HZMO-a i HZZO-a, a i Zavod za zapošljavanje je zainteresiran za ispostavom koja bi osim grada Otoka pokrivala i područje općina Privlaka i Nijemci naglasio je zamjenik gradonačelnika.

Pućo je u svom izvješću kazao kako su nastavljeni radovi na kanalizacijskoj mreži u Ulici bana Jelačića, a radovi će se nastaviti, ako to vremenske prilike budu dozvoljavale, i u Ulici Vladimira Nazora.

Izaslanstvo Grada bilo je u posjeti Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa kod Želimira Janjića, državnog tajnika za srednje obrazovanje gdje su mu gradski čelnici iznijeli elaborat o utemeljenju srednje škole u Otoku. Janjić je podupro ovu ideju. Grad će zahtjev za utemeljenje srednje škole uputiti Vukovarsko-srijemskoj županiji na suglasnost.

Gradski su čelnici u nastavku sjednice utvrdili prijedlog za dodjelu koncesije za obavljanje dimnjačarskih usluga.

Željko Batarilović
Povratak na prethodnu stranicu