gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

POKLADNI DANI U OTOČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI
Utorak, 08.03.2011.

I otočki su osnovnoškolci na jedan dan zavirili u svijet mašte i tako postali nalik na svoje najdraže likove. U holu Osnovne škole Josipa Lovretića tako se moglo vidjeti vile, kauboje, ratnike, likove iz crtanih filmova, a ispod tih su se maski u petak krili učenici drugih i četvrtih razreda, pod vodstvom učiteljice Darije Gongete, Anice Valenćik, Ljubice Čajkovac, Ane Meseljević, Sanje Vukasović, Stjepana Lacića i s. Petre, a danas su to bili učenici prvih i trećih razreda. Bogat i raznolik program izveden je na pozornici, a osim učenika priredbu su pratili i njihovi roditelji zahvaljujući kojima su se i ove godine djeca odjenula vrlo maštovito. Nakon pojedinačnog predstavljanja učenika drugih i četvrtih razreda prosudbeno je povjerenstvo odabralo najuspješnije pokladne kostime, po dva iz svakog odjela, a zatim su pobjednicima uručene pohvalnice.
Šetnjom kroz Strossmayerovu ulicu, sve do središta Otoka i restorana, nastavljeno je druženje i pokladno veselje, a u otočkom restoranu slijedila je okrijepa toplim sendvičima, pizzama i sokom od naranče.

Učiteljice Jasna Klarić, Anica Novoselac i Martina Domac na posebno su zanimljiv način osmislile program za sve maskirane sudionike. Tako su se učenici natjecali u skakanju u vrećama, ispijanju soka, plesu oko stolice, u tome tko će brže pojesti grickalice s tanjura i tko će najspretnije prvi zagristi jabuku koja visi o koncu. Sve je bilo praćeno smijehom i navijanjem pa je tako atmosfera bila sjajna. U prosudbenom je povjerenstvu bila ravnateljica Marina Beuk, ali i maskirana školska knjižničarka Antonela Jelić te defektologinja Ivona Kiš. One su imale posebno težak zadatak, a bio je to izbor najbolje maske u prvim i trećim razredima. Najboljom je maskiranom učenicom iz prvih razreda proglašena Iva Grbavica koja je za ovu prigodu bila „prava“ bolesnica, a u trećim je razredima prvu nagradu osvojila Paula Nikolić-robot. Među brojnim je maskama u holu bila i mama Daria Markić koja je također bila maskirana pa je i njoj uručena zahvalnica. Djeca su u veselom raspoloženju nastavila druženje, a maske su nakon toga spremljene u ormare gdje će dočekati sljedeću godinu.

Povratak na prethodnu stranicu