gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

U OSNOVNOJ ŠKOLI JOSIPA LOVRETIĆA ODRŽAN 2. SUSRET MEĐUNARODNIH EKO ŠKOLA ŽUPANIJE VUKOVARSKO-SRIJEMSKE I OSJEČKO-BARANJSKE
Četvrtak, 16.11.2006.

Danas je Osnovna škola Josipa Lovretića bila domaćin Drugih susreta eko škola Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Na susretu su sudjelovali učenici i učitelji iz 13 eko škola s područja ove dvije županije. Godišnji susreti su obveza svih eko škola u državama koje provode ovaj program po naputku koordinatora. Na susretima treba izdvojiti najkvalitetnije prezentacije, a najbolje bi, kako se očekuje, trebale 2007. godine sudjelovati na Međunarodnim, regionalnim susretima eko škola.

Ljubica Todorić, ravnateljica otočke osnovne škole pozdravile je nazočne i zaželjela im ugodan boravak, a nakon toga su učenici prezentirali eko program u svojim škola koristeći se računalnim tehnologijama. Na susretu su nazočili i dr. Ante Kutle, predsjednik Pokreta prijatelja prirode Lijepa naša te prof. Josip Gregec, stučni suradnik.

Poslije uspješno održanih prezentacija učenika i održanog okruglog stola učitelja, dr. Kutle je pohvalio rad posebice ističući uključivanje škola u tzv. liking, računalni sustav umrežavanja svih eko škola u Hrvatskoj i inozemstvu u koji je trenutačno uključeno 90 zemalja.

Stjepan Bogutovac
Povratak na prethodnu stranicu