gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA 12. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA OTOKA
Subota, 21.05.2011.


Na 12. sjednici gradskog vijeća Grada Otoka održanoj 20. svibnja razmatrano je niz točaka dnevnog reda od kojih je posebno zanimljiva bila Prezentacija Master plana razvoja ruralnog turizma i ekološke proizvodnje hrane. Voditelj projekta Petar Perkušić upoznao je vijećnike s ovim atraktivnim nacionalnim projektom razvoja ruralnog turizma i ekološke proizvodnje hrane za potrebe turističkih kapaciteta koji je prije desetak dana prezentiran i Saborskom odboru za turizam. Riječ je o projektu koji se provodi na razini cijele državes ciljem izgradnje autohtonih sela ravnomjerno raspoređenih u tri hrvatske regije (Panonska, Sjeverozapadna i Jadranska Hrvatska) kako bi se gostima omogućilo da u nekoliko dana konzumiraju cjelokupnu turističku ponudu Lijepe naše. U okviru ovog projekta Grad Otok prepoznat je kao moguća turistička destinacija. Cilj projekta je u konačnici poticanje ravnomjernog ekonomskog razvoja i razvoja turizma u cijeloj državi. Slijedeći korak u realizaciji projekta je valorizacija turističkih potencijala i stvaranje gastronomske slike Otoka i Komletinaca.
Potom su vijećnici prihvatili financijsko izvješće za proteklu godinu gradskog komunalnog poduzeća „Vranjevo“ d.o.o. i Predškolske ustanove „Pupoljak“ koja od svog osnutka upravo ove godine bilježi najveći broj korisnika vrtićkih usluga te će se pristupiti izradi projekta za proširenje postojećeg prostora, a ukazuje se i potreba formiranja jasličke skupine.
Gradonačelnik Otoka Josip Šarić, koji je profesionalizirao svoju dužnost, izvjestio je vijećnike o svom radu u razdoblju srpanj-prosinac 2010., osvrnuvši se osobito na stanje financija i proračuna, ostvarenihpotpora iz različitih ministarstava, zatim prijavljenih i kandidiranih projekata, programa dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama, društvenih djelatnosti, civilne zaštite itd.. Prihvaćene su izmjene Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH na području grada Otoka, izmjene Odluke o osnivanju „Vranjevo“ d.o.o. te odluka o načinu provedbe javnog natječaja za članove Nadzornog odobra „Vranjevo“ d.o.o. Utvrđeni su i prijedlozi za imenovanje sudaca porotnika Općinskog suda u Vinkovcima koje će imenovati županijska skupština. Donešena je i odluka o sklapanju prijateljskih odnosa sa gradom Čazmom sa kojim Otočane i Komletinčane veže osobito obrana ovog prostora tijekom Domovinskog rata. U aktualnom je satu zamjenik gradonačelnika Zvonimir Pućo izvjestio vijećnike o svojim i brojnim aktivnostima koje provodi gradska uprava. Između ostalog, vijećnici su upoznati o aktivnostima predstavnika grada u projektu osnivanja Lokalne akcijske grupe „Bosutska niz“ , o zapošljavanju tridestak osoba u Javnim radovima te sufinanciranju projekta aktivnosti otočke i komletinačke škole na promociji 11. naraštaja Eko škole u Zagrebu.
                                                                                       

                                                                                                   Jelena Zovak
Povratak na prethodnu stranicu