gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ŠAMPION XI. OTOČKE KULENIJADE KULEN MESNICE "AS" IZ ŽUPANJE
Subota, 02.07.2011.

Jedanestu po redu Otočku kulenijadu održanu 1. srpnja otvorio je ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković. Otočanima, Komletinčanima i njihovim gostima obratio se i gradonačelnik Josip Šarić koji se u uvodnoj riječi prisjetio i Zdravka Andabake, jednog od osnivača Otočke kulenijade. Gradonačelnik Šarić pozdravio je mnogobrojne uvažene goste i čestitao svim kulenarima na odazivu.
Prethodno je ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu od tri člana, predsjednik povjerenstva prof. dr. sc. Đuro Senčić s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku te članovi povjerenstva dr. sc. Mario Škrivanko, znanstveni suradnik Veterinarskog zavoda Vinkovci  i  dr. vet. med. Marko Novoselac, državni veterinarski inspektor, ocijenilo 58 uzoraka kulenova koje su vrijedno zaprimili i za ocjenjivanje pripremili predsjednik Udruge uzgajatelja crne slavonske pasmine svinja Andrija Šokčević i tajnik Udruge Samson Andabaka.

Osim iz Vukovarsko-srijemske na ocijenjivanje su pristigli i kulenovi iz Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije.

Povjerenstvo je ocjenjivalo izgled vanjske površine, čvrstoću, jedrinu, izgled presjeka, okus te miris kulena.

Titulu šampiona ove je godine osvojio kulen Mesnice „AS“ iz Županje s 98,33 bodova dok je titula vicešampiona pripala Vladimiru Čoriću iz Đakova s osvojenih 96,67 bodova.

Podijeljeno je 7 zlatnih medalja, 23 srebrne medalje, 22 brončane medalje te 6 priznanja.
Nakon dodijele priznanja najboljim proizvođačima uslijedila je degustacija ocjenjenih kulenova, tradicionalna večera uz zvuke Najboljih hrvatskih tamburaša te poznati otočki zabavljački dvojac bać Roku i did Tunju.  
11. otočku kulenijadu i ove je godine organizirala Udruga uzgajatelja crne slavonske pasmine svinja i Grad Otok, uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Ministarstva turizma. 

 

Foto galerija.

 

Foto galerija uzoraka kulenova.

 

 

Jelena Zovak
Povratak na prethodnu stranicu