gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

Mladi nogometaši (Bayern München, Bayer Leverkusen, VfB Stuttgart) na treningu u Otoku
Ponedjeljak, 04.07.2011.

U Vukovaru se od 30. lipnja do 2. srpnja održao Memorijalni nogometni turnir hrvatskih branitelja. Bio je to turnir uzrasta dječaka U 14 prvoligaških, hrvatskih klubova, a kao gost nastupala je i selekcija Hrvatskog svjetskog kongresa, temeljne Udruge izvandomovinskih Hrvata, članice Ujedinjenih naroda koja u svojim nacionalnim Kongresima djeluje trenutačno u trideset zemalja svijeta. Tako je za ovaj turnir ustrojena selekcija HSK-a u Njemačkoj pa su se na treningu na igralištu NK Otok našli nadareni hrvatski mladići koji uspješno igraju za Bayern München, Bayer Leverkusen, VfB Stuttgart i ostale poznate njemačke klubove. Predstavnici HSK-a nisu mogli skriti zadovoljstvo gostoljubljivošću Otočana, predstavnika Nogometnog kluba Otok te Grada koji su ih srdačno dočekali i dali im sve potrebito.
- Ovaka spremnost za pomoć se rijetko viđa i prenijet ćemo naše zadovoljstvo i drugima, a ne sumnjam da ćemo u budućnosti ostvariti još plodonosniju suradnju koja će se ogledati da vašu djecu iz kluba pozovemo na turnir u Njemačku ili drugdje u Europi. Radujemo se tome susretu - naglasio je Danijel Lučić, voditelj HSK-a.
Da će suradnja biti plodonosna jamči i Željko Batarilo, nekadašnji urednik Otočkog lista, koji je trenutačno u Beču te je uz Anđelka Ivanka trener ove selekcije.
- Na ovom su igralištu već igrali mnogi poznati igrači te nastupale brojne hrvatske selekcije, a veseli nas evo što ste nas i vi Hrvati koji živite u inozemstvu posjetili. Kako naš klub poglavito skrbi o djeci, raduje nas suradnja s Kongresom i vašom momčadi, koja će se nastaviti te se sigurno vidimo na jednom od turnira - rekao je Mirko Martinović, tajnik Gradskog vijeća.

Pogledajte fotografijePovratak na prethodnu stranicu