gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

OBILJEŽENA OBLJETNICA POGIBIJE HRVATSKOG BRANITELJA JOSIPA ŠUŠNJARE
Petak, 16.12.2011.

Izaslanstvo je grada Otoka obilježilo obljetnicu pogibije hrvatskog branitelja Josipa Šušnjare. Na grobu pokojnika u Otoku gradonačelnik Josip Šarić položio je cvijeće i zapalio svijeću te posjetio majku pokojnika.
Josip Šušnjara bio je sin Ane ( r. Kelam) i Antuna Šušnjare, a rođen je 3. rujna 1972. u Komletincima u kojima je obitelj živjela do 1979. godine. Osnovnu je školu završio u Otoku, a u srednju nije išao. Josip je neko vrijeme bio na privremenom radu u Austriji, a u međuvremenu dobiva poziv za redovno služenje vojnoga roka i tako se vraća u Hrvatsku. Dok je bio u jugovojsci, počinju ratna zbivanja i on uspjeva doći kući, ali njegova hrabrost tjerala ga je da se odmah priključi u hrvatsku vojsku i krene u obranu svoje domovine. Josip je svoj život završio u sjedištu svoje 109. brigade u Vinkovcima. To se dogodilo 15. prosinca 1991. kada je srbočetnička vojska izvršila jedan od napada na Vinkovce.
Mama Ana sjeća ga se kao jako iskrenog i društvenog dečka, a njegovo ime danas nosi njegov brat. Josip je bio još jedan dokaz kako mladost nije poznavala granice, a svoje je život nesebično položio za domovinu.Povratak na prethodnu stranicu