gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ŽUPAN BOŽO GALIĆ U RADNOM POSJETU GRADU OTOKU
Četvrtak, 08.03.2012.


Župan Božo Galić posjetio je 7. ožujka sa svojim suradnicima grad Otok gdje je održan radni sastanak sa gradonačelnikom Josipom Šarićem i gradskom upravom. Razmatrano je niz aktualnih projekata među kojima je posebno vrijedno istaknuti nastavak izgradnje Šokačke magistrale, odnosno izgradnja mosta na rijeci Brežnici i asfaltiranje dijela ceste između Otoka i Spačve. Za ovu investiciju, koju se planira realizirati tijekom ove godine, osigurano je oko 11 milijuna kuna.
Do 30. lipnja očekuje se završetak radova na uređenju prostora Ispostave Hitne medicine čije će sjedište biti u sadašnjem objektu kojeg koristi gradska uprava koja bi prije toga trebala preseliti u novoizgrađeni prostor Doma kulture. Objekt Srednje škole i nastavno športske dvorane kandidiran je pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te se opravdano očekuje, obzirom da je za navedeni kapitalni projekt ishođena građevna dozvola, da će se osigurati potrebni izvori financiranja. Župan se zanimao i za daljnji razvoj gospodarske zone ukupne površine 62 ha. Trenutačno je zanimanje iz područja energetike i servisno-uslužnih djelatnosti. Vrijedno je spomenuti postojeću tvornicu za preradu drveta „Furnir Otok“ koja također ima svoje planove proširenja.
Župan je obišao gradilište pročistača otpadnih voda, gdje su radovi intenzivirani nakon niskih vremenskih temperatura, a završetak ovog projekta i puštanje u probni rad planira se 30. lipnja ove godine. Vrijednost radova na izgradnji sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje u Otoku je oko 23 milijuna kuna. Grad Otok će tijekom narednih 10 godina izdvojiti 2.900.000,00 kuna iz proračuna odnosno 290.000,00 kuna godišnje, a od korisnika usluga javne vodoopskrbe u Otoku i Komletincima Vinkovački vodovod i kanalizacija naplaćivat će 2 kn/m³. Gradonačelnik Josip Šarić, posebno je istaknuo, da je Odluka o naknadi za razvoj u iznosu 2,00 kn/m³, usvojena jednoglasnom odlukom vijećnika Gradskog vijeća iz svih političkih stranaka, jer je za realizaciju izgradnje pročistača ostvarena bespovratna potpora u iznosu preko 16 milijuna kuna. Ovo je bila jedinstvena prilika da se izgradnjom pročistača trajno zaštiti okoliš osobito šumski spačvanski bazen.

Povratak na prethodnu stranicu