gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA 18. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA OTOKA
Utorak, 20.03.2012.

U gradskoj je vijećnici 19. ožujka održana 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Otoka. Na samom početku sjednice, zbog ostavke četiri vijećnika, novi su vijećnici određeni iz koalicije DC – HSLS – HSU – HNS – SDP, Pavica Udovičić, Marko Galić, Antun Sunđi i FranjoTucaković, dali prisegu. Gradonačelnik Josip Šarić podnio je Izvješće za 2011. godinu istaknuvši da je dio sredstava utrošen na socijalne programe tj. pomoć obiteljima teškog materijalnog stanja, i to kroz podmirenja dijela troškova stanovanja, prijevoza učenika, nabavke ogrijeva za umirovljenike i drugo. Sto tisuća kuna izdvojeno je i za novoređenu djecu u Otoku i Komletincima. Na sjednici je prihvaćena nova Odluka o ostvarivanju prava na pomoć za podmirenje troškova stanovanja i drugih prava u sustavu socijalne skrbi.
U sklopu Izvješća o izvršenju Programa utroška sredstava šumskog doprinosa i održavanja komunalne infrastrukture utvrđeno je da su sredstva šumskog doprinosa ostvarena u iznosu 800 tisuća kuna utrošena su na izgradnju kanalizacijske mreže, izgradnju odnosno uređenje nerazvrstanih cesta, nogostupa, proširenje vodovodne mreže, izgradnju pješačkih površina i parkirališta na Trgu kralja Tomislava u Otoku. Za obavljanje brojnih ostalih komunalnih djelatnosti utrošeno je nešto više od 2 milijuna kuna.
Vijećnici su donijeli Odluku o objavi natječaja za prodaju građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Otok .
Usvajanjem Odluke o provedbi izbora u mjesnim odborima Grada Otoka propisan je postupak
izbora članova vijeća mjesnog odbora, koji će se održati u lipnju ove godine u Komletincima.
Vijećnici su donijeli Odluku o određivanju privremene lokacije reciklažnog odlagališta za građevinski otpad koja će biti u sklopu Poduzetničke zone u Otoku, a kojom će upravljati gradsko komunalno poduzeće Vranjevo.
Gradsko vijeće je imenovalo Marijanu Barnjak za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Gradske knjižnice "Otok". U aktualnom je satu usvojen prijedlog gradonačelnika u svrhu lobiranja za realizaciju projekta srednje škole u Otoku za koji je prije više od godinu dana kompletirana projektna dokumentacija i ishođena građevna dozvola, ali je potrebno osigurati izvore financiranja.

 

Jelena Zovak
Povratak na prethodnu stranicu