gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

GRAD OTOK STIPENDIRA 25 STUDENATA
Petak, 26.01.2007.

U petak 19. siječnja održana je 29. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Otoka na kojoj su prihvaćeni svi zahtjevi za stipendiranje studenata. Tako je Poglavarstvo, uz 6 postojećih stipendija, dodijelilo i devet novih stipendija studentima u mjesečnom iznosu od 800 kuna. Isto tako je odobreno, uz četiri postojeće stipendije, i šest novih stipendija sportskim trenerima pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Dakle, Grad Otok trenutačno stipendira ukupno 25 studenata.

Gradsko će poglavarstvo kandidirati pod projekt male komunalne infrastrukture u provedbi programa socijalnog gospodarskog oporavka. Donesena je i odluka o pokretanju postupka raspisivanja natječaja za dodjelu financijske potpore za malo i srednje poduzetništvo te razvoj Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Glede izgradnje nove benzinske postaje u Otoku gradonačelnik Josip Šarić je izvijestio kako bi radovi trebali početi krajem ljeta ove godine, a vrijednost investicije je preko 4 milijuna kuna pa bi se tako kvalitetno riješilo snabdijevanje energentima uz kvalitetnu regulaciju i sigurnost odvijanja prometa.

Željko Batarilović

 
Povratak na prethodnu stranicu