gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

200. OBLJETNICA IZGRADNJE CRKVE BEZGREŠNOG ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE U KOMLETINCIMA
Ponedjeljak, 23.04.2012.

U Komletincima je 22. travnja održana velika vjerska svečanost povodom 200. obljetnice izgradnje crkve Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije.

Euharistijsko je slavlje predvodio nadbiskup đakovačko-osječki i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) msgr. Marin Srakić, istaknuvši kako je poruka tog jubileja da se "mir navješćuje, živi i nudi drugima". Nadbiskup Srakić u propovjedi je pozvao na promišljanje o sebi i Crkvi te je podsjetio kako je Crkva zajednica koju je na samim počecima ustanovio Isus Krist.
„Često se u posljednje vrijeme u novinama i na televizijama govori da su Crkva - biskupi i svećenici živo kamenje uzidano u istu cjelinu s Kristom kao kamenom temeljcem“, rekao je nadbiskup Srakić, pojasnivši kako to nije tako, već su svi vjernici Crkva. Nadbiskup je pozvao vjernike da sačuvaju vjeru i u sadašnjim prilikama i poteškoćama kroz koje prolazimo te poručio da se "ne treba bojati ako možda negdje osjetimo nekakav pritisak i nedorečenost jer pozvani smo naviještati u onim prilikama u kojima živimo".

Gradnja crkve Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Komletincima počela je 1809. godine, za vrijeme župnika glagoljaša don Luke Sučića, a dovršena je 1812. godine kada je, uz veliko slavlje, blagoslovljena 25. travnja na Markovo.

Jelena ZovakPovratak na prethodnu stranicu