gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA I IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE HRVATSKA ŽENA "OTOK"
Utorak, 24.04.2012.

U prostorijama je Dnevnog boravka 23. travnja održana Godišnja izvještajna skupština Udruge Hrvatska žena "Otok". Ta je skupština ujedno bila i treća po redu izborna skupština. Jednoglasno je za predsjednicu Udruge izabrana Marija Čepo, potvrđeni su i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora.
Dnevni se red skupštine sastojao od niza točaka vezanih za izbor rukovodstva Udruge ali i uz Izvješće o radu u protekloj godini koje je podnijela predsjednica Udruge, financijsko izvješće, te izvješće o radu sekcija Udruge.

Sjednicu je vodila potpredsjednica Udruge Elizabeta Škrobo. Nakon usvajanja dnevnog reda, izbora zapisničara, ovjeritelja zapisnika i izbora članova verifikacijske komisije uslijedilo je Izvješće o radu u protekloj godini. Predsjednica je Udruge u Izvješću podsjetila na brojne aktivnosti koje su provedene tijekom njezinog mandata. Članice Udruge sudjelovale su u organizaciji pokladnih povorki, prodaji mimoza, narcisa, podjele pisanica, maslinovih grančica, podjeli žita. Zaslužne su za organizaciju manifestacija Divan je kićeni Srijem i U Otoku moba, postavljanju izložbi Mini zimnica, Bakina kuhinja, Miraz, Zaboravljene igre, organiziranju tribina Nasilje u obitelji, Rano otkrivanje raka dojke, Protiv tjelesnog kažnjavanja djece, Pomoć obiteljima oboljelim od PTSP-a. Aktivno su surađivale sa Crkvom, Caritasom, Framom, pomagale su u pripremi misa zahvalnica, mladih misa, križnog puta za mlade, susrele sa sa pomoćnim biskupom Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr. Đuro Hranić. Posjećivale su tijekom godina Starački dom u Vinkovcima, Dom za Duševne bolesnike u Nuštru, Dom za nezbrinutu djecu sv. Ana, Dom Mala Terezija, zajednicu Cenakolo u Šarengradu, pomagale bolesnima prikupljanjem financijskih priloga, pomagale invalidima našeg Grada. Članice su Udruge išle i na putovanja diljem Hrvatske, od onog prvog putovanja Vodice-Šibenik-Knin-NP Krka, drugog Pula-Brijuni-Trsat, trećeg Spit-Trogir-Međugorje, zatim Rijeke i Rovinja, posjeta Kopačkom ritu, Zagrebu i Mariji Bistrici, posjet Udruge "Žena ženi prijatelj". Sudjelovale su na Festivalu bundeva u Belišću, na Agro sajmu u Bizovcu, Međunarodnom skupu žena iz ruralnih područja u Zagrebu, u emisiji Riječ i život, na sjamovima Kupujmo hrvatsko. Prošle su godine organizirale Okrugli stol pod nazivom Može li žena u ruralnim područjima biti uspješna poduzetnica pod pokroviteljstvom Ministarstava gospodarstva, rada i poduzetništva. Predsjednica je Udruge istaknula izuzetno dobru suradnju sa Gradskom upravom Grada Otoka, bivšom i sadašnjom ravnateljicom Osnovne škole, te se zahvalila svima s kojima je surađivala tijekom proteklog mandata, a posebice članicama svoje Udruge koje su uvijek bespogovorno spremne na rad. Osim toga iskazala je zahvalnost na ponovno ukazanom povjerenju i izrazila vjeru u nastavak aktivnog rada Udruge.
Poslije iscrpnog Izvješća o radu Udruge, uslijedilo je financijsko izvješće koje je podnijela blagajnica Udruge Kata Lukić za 2011 godinu. Najveći je dio sredstava Udruga dobila iz proračuna Grada Otoka, i što se financija tiče, na pozitivnoj je nuli. Voditeljica sportske sekcije Nada Zrno izvijestila je o uspjesima rukometne ekipe tijekom godine i najavila nova natjecanja koja će biti na jesen. O radionicama je izvijestila Elizabeta Škrobo, o onima koje se organiziraju za Otočko proljeće, ali je istaknula uključenost Udruge u katalog Vrijedne ruke i nacionalnu akciju Kupujmo hrvatsko kao mogućnost promocije ručnih radova članica Udruge. Podneseno je i izvješće humanitarne sekcije.


Jelena Zovak


Povratak na prethodnu stranicu