gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

OBILJEŽENA 21. OBLJETNICA POGIBIJE OTOČKIH POLICAJACA U BOROVU SELU
Utorak, 01.05.2012.

Izaslanstvo je Grada Otoka, na čelu s gradonačelnikom Josipom Šarićem i načelnikom Policijske postaje Ivanom Drmićem polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na grobovima Zorana Grašića i Luke Crnkovića obilježilo 21.obljetnicu njihove tragične pogibije 2.svibnja u Borovu Selu. Molitvu na grobovima poginulih policajaca predvodio je otočki župnik vlč. Antun Knežević.
U noći s 1. na 2. svibnja dogodio se incident između regularnih hrvatskih vlasti i srpskih pobunjenika u Borovu Selu u općini Vukovar te je poprimio razmjere nezapamćene tragedije izazvavši tugu i revolt hrvatskog puka. Borovo Selo bilo je poznato uporište srpskih pobunjenika u istočnoj Slavoniji u kojeg su svakodnevno pristizale nove snage paravojnih postrojbi iz Srbije. Upravo su oni dočekali specijalnu jedinicu MUP-a iz Vinkovaca u zasjedi i otvorili bjesomučnu vatru na njih. Dvanaest je policajaca ubijeno, a dvadeset i jedan je ranjen.
Otočani Zoran Grašić i Luka Crnković nažalost bili su među tih dvanest mučki ubijenih policajaca. Pokopani su 4.svibnja 1991. na otočkom groblju.


Jelena Zovak
Povratak na prethodnu stranicu