gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Ponedjeljak, 09.07.2012.

U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR-a) Republike Hrvatske u četvrtak, 21. lipnja u Donjem Miholjcu održan je međužupanijski susret djece hrvatskih branitelja 2012. - međužupanijske igre. Sudjelovalo je pet hrvatskih županija među kojima i Vukovarsko-srijemska čija su dva Ogranka UHDDR-a, Ivankovo i Nuštar bila najuspješnija. Naime, ekipa ivankovačkih odbojkašica koju vodi Marko Kraljević u natjecanju u odbojci osvojila je prvo mjesto, dok je Magdalena Nađ, članica nuštarske likovne radionice čiji je voditelj Ivan Lončar, također osvojila prvo mjesto. Pobjednici će našu županiju predstavljati na državnom natjecanju u kolovozu u Šibeniku. "Zahvaljujem Vukovarsko-srijemskoj županiji i županu Boži Galiću koji nam je materijalno i financijski omogućio odlazak na međužupanijsko natjecanje, kao i na predstojeće državno natjecanje", rekao je tajnik UHDDR-a Vukovarsko-srijemske županije Dragomir Čelebić.
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima upoznavaju kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili, ali i uče cijeniti i poštovati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. "Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu, svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku", rekao je Čelebić. Istaknuo je i cilj susreta:
"Cilj susreta je da odgajamo djecu tako da zavole domovinu upoznavanjem njezinih ljepota, znamenitosti, jedinstvenosti i osebujnosti, ali da shvate kako je sve to njihovo blago koje mogu dopunjavati stvaralaštvom svojih ruku i uma, i da su u svakom slučaju obvezatni to čuvati i sačuvano predati u nasljeđe potomcima. Svaki je naraštaj prolazni posjednik domovine koja je jedina vječna mati svim naraštajima."

 

S.K.Povratak na prethodnu stranicu