gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

OBILJEŽEN DAN GRADA OTOKA
Petak, 13.07.2012.

Obilježavanje šeste godišnjice Dana grada Otoka započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomenika poginulim braniteljima u Otoku i Komletincima. Izaslanstva Grada, Županije i braniteljskih udruga odala su počast hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. Svečanu je sjednicu Gradskog vijeća otvorio predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Topalović. Gradonačelnik Josip Šarić u svom je govoru pozdravio sve prisutne goste: Antuna Žagara, predsjednika skupštine Vukovarsko-srijemske županije, Dinka Pirka gradonačelnika prijateljskog grada Čazme, Tomislava Šarića, zamjenika gradonačelnika Vinkovaca, Miju Furyja zamjenika gradonačelnika Županje, gradonačelnika Iloka Miroslava Janića, izaslanstvo Općine Otok iz Splitsko-dalmatinske županije na čelu s načelnikom Brankom Samardžićem, brigadira Sinišu Jurkovića, Ivana Matića, načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Ivana Drmića, načelnika PP Otok, otočkog dekana i župnika Antuna Kneževića, druge načelnike općina te uvažene goste iz političkog i društvenog života. Čestitavši građankama i građanima Dan grada, gradonačelnik je iskazao zahvalnost svima koji rade za Grad Otok i naglasio kako je Otočanima obilježavanje Dana grada izuzetno važno jer ono simbolizira bolju budućnost i napredak područja.

Na svečanoj su sjednici uručena javna priznanja osobama koje su dale doprinos napretku Grada Otoka. Predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Topalović i gradonačelnik Josip Šarić uručili su plaketu Grada Otoka Stanislavu Matasu za očuvanje tradicije i unapređenje pekarsko-trgovačkog obrta. Medalja Grada Otoka dodijeljena je Petru Znahoru iz Pule za doprinos razvoju vatrogastva. Marija Čorić dobila je medalju za doprinos u očuvanju tradicije i promoviranju kulturne baštine. Mato Janeš dobitnik je medalje za doprinos razvoju vatrogastva u Otoku, dok je Antun Zrno dobio medalju za doprinos razvoju vatrogastva u Komletincima. Osnovna škola Josip Lovretić Otok dobitnica je medalje za postignute sportske rezultate. Medalju za doprinos razvoja športa u Komletincima dobio je Đuro Lovrić.

Građankama i građanima Otoka i Komletinaca Grad poklanja koncert Teške industrije koji će se održati na otočkom Trgu.Fotogaleriju možete pogledati ovdje.Povratak na prethodnu stranicu