gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

"DJEČAK KOJI JE SHVATIO" NOVA KNJIGA ANE PAULE JELIĆ
Utorak, 16.10.2012.

Karlovački je Zorin dom ponovno bio domaćin završne svečanosti natječaja „Moja prva knjiga“. Izložbom je svih slikovnica pristiglih na natječaj i dodjelom nagrada najboljima završilo osmo izdanje tog državnog natječaja za osnovnoškolce. Ove je godine na natječaj stiglo 649 slikovnica i to je najveći broj do sada. Tiskano je devet slikovnica, a jedna je tiskana u obliku plakata. Među njima je i ove godine knjiga naše Komletinčanke Ane Paule Jelić pod naslovom „Dječak koji je shvatio“. Književnici Sanja Pilić i Tito Bilopavlović, predstavnici Veble Commerca Svjetlana Veble, Iva Veble Bladt i Danijela Ţitković Rumbak te suradnici iz CNS-a Romana Leko, Antonija Begušić, Matea Šabić, Mihaela Prišlić i Vanja Kiseljak izabrali su najbolje i najoriginalnije radove.
Prvu su nagradu i tiskanje slikovnice osvojili: Arnea Čihor – Potraga za prijateljstvom, Ema Dijan – Priča male slikovnice, Sara Ćoza – Ježeva potraga, Sarah Butigan – Stvarateljica boja, Leo Kunić – Utrka života, Petra Lukačić – Mali puran na planetu Uran, Ana Martinčić – Pustolovina mačića Leopolda, Lara Brusač – Celestin i Hadrijan te Ana Paula Jelić – Dječak koji je shvatio. Tiskanje postera i nagradu za društveno angažiranu priču osvojila je Jelena Markotić s pričom Dječja prav(d)a.
Ani Pauli Jelić „Dječak koji je shvatio“ je treća tiskana knjiga na natječaju „Moja prva knjiga“, nakon knjige „Djevojčica i knjiga“ i „Srećko general“.

Fotogaleriju s dodjele nagrade pogledajte ovdje.
Povratak na prethodnu stranicu