gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

NA SVEČANOJ SJEDNICI POVODOM DANA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE DODIJELJENA PRIZNANJA OTOČANIMA
Petak, 09.11.2012.

Svečanost je obilježavanja Dana Vukovarsko-srijemske županije povodom blagdana zaštitnika županije sv. Matina ove godine održana u Županji. Započela je polaganjem vijenaca na Gradskom groblju, nastavljena svetom misom u Crkvi mučeništva sv. Ivana Krstitelja, a završena svečanom sjednicom Županijske skupštine u kinu „Mladost“.


Svečanu je sjednicu otvorio predsjednik skupštine Antun Žagar nakon čega je prikazan informativni film u kojem je predstavljen rad županije u protekloj godine. Prisutne je pozdravio župan Božo Galić. U ime kolega župana iz županija koje se prisustvovale svečanoj sjednici govorio je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić. Nakon govora potpredsjednika Hrvatskog sabora Tomislava Čuljka koji je čestitao građankama i građanima Dan županije uslijedila je dodjela priznanja.

 

Nagradu za životno djelo dobio je Ante Knežević, prof. iz Slakovaca, za izniman doprinos prosvjetnom, javnom, kulturnom i političkom životu te Marko Simon, nastavnik iz Vinkovaca, za izniman doprinos i ostvarene rezultate na području tjelesne kulture, sporta i prosvjete. Dobitnici godišnjih nagrada su tvrtka Šišarka d.o.o. iz Županje, tvrtka Patričar d.o.o. iz Županje, Adam Rendulić, ing. iz Lovasa, te Damir Remenar iz Iloka. Dobitnici povelja su Tihomir Zovak, dipl.ing. šumarstva iz Otoka, za doprinos u obrani Domovine i humanitarnom djelovanju, Sunčana Bašić, dipl.muzikologinja, za doprinos u području humanitarnog djelovanja i pružanju pomoći hrvatskim braniteljima, zatočenicima srpskih koncentracijskih logora, Jozo Jović, dipl.oec., za doprinos razvitku gospodarstva, KUD „Šumari“ Vinkovci, povodom 60 godina djelovanja i promociji tradicijske kulture, Novinsko i radio-informativno društvo Novosti d.o.o. Vinkovci, povodom 60 godina rada i doprinosa informiranju na području Županije te Muzej Grada Iloka, povodom 60 godina rada i doprinosa očuvanju i prezentaciji kulturne baštine. U ime nagrađenih zahvalio se profesor Ante Knežević.                                                                                                Jelena Zovak

Povratak na prethodnu stranicu