gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA SJEDNICA UDRUGE UZGAJIVAČA SVINJA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE
Srijeda, 21.02.2007.

Udruga uzgajivača svinja Vukovarsko-srijemske županije održala je 11. proširenu sjednicu Upravnog odbora u gradskoj vijećnici Grada Otoka. Održavanje sjednice u Otoku zakazano je puno ranije nego što je došlo do aktualne sumnje u pojavu svinjske kuge u Otoku zbog čega je došlo do proširenja dnevnog reda sjednice.

Sjednici su uz članove Upravnog odbora nazočili i gosti: Andrija Matić, dipl. ing., pročelnik županijskog odjela za poljoprivredu, Vladimir Prpić, dipl. ing., tajnik SUS-a - Središnjeg saveza uzgajivača svinja RH, Josip Šumanovac, dipl. ing., voditelj stočarske službe Vukovarsko-srijemske županije te proizvođači svinja s područja grada Otoka te susjednih općina.

Sjednicu su vodili Dobromir Čović, dopredsjednik Udruge i Đuro Bertić, inž., tajnik Udruge.

Tema sjednice je bila aktualno stanje svinjogojstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji s osvrtom na interventni otkup svinja. Rasprava se vodila o brojnom stanju i kvaliteti domaćeg uzgoja gdje je iskazano nezadovoljstvo članova Udruge. Razgovaralo se i o mogućnostima poboljšanja genetske osnove svinja. Zaključeno je da se ubrzo sastane dvadesetak ozbiljnijih proizvođača svinja na radnom sastanku sa županijskim pročelnikom Matićem na temu unapređenja svinjogojstva i pomoći županije pri izgradnji svinjogojskih farmi. Na kraju sjednice je tajnik Prpić upoznao prisutne i s aktualnim stanjem u Središnjem savezu uzgajivača svinja RH.

M.M.

 

 
Povratak na prethodnu stranicu