gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

OTOČKI PJEVAČI NA PROSLAVI SVETKOVINE BEZGRJEŠNOG ZAČEĆA BDM U SLAVONSKOM BRODU
Ponedjeljak, 10.12.2012.

U subotu, 8. prosinca 2012. godine , u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskome Brodu svečano je obilježen blagdan Bezgrješnog začeća, a svojim su ga pjevanjem, uz instrumentalnu pratnju voditelja zbora prof. Jana Valenćika, na svečanoj misi u 17 sati uveličali i članovi otočkog mješovitog zbora Bl. Alojzije Stepinac. Svetu je misu predvodio vlč. dr. Ivica Raguž, profesor u Đakovu, a uz asistenciju dvojice đakona koncelebrirao je otočki župnik i dekan preč. Antun Knežević.
Gospin su blagdan otočki pjevači  proslavili koralnom misom De angelis, molitvama upućenim Djevici Mariji te višeglasnim pjevanjem marijanskih i adventskih pjesama. Bio je ovo treći uspješan nastup Otočana u brodskom marijanskom svetištu, u vremenu Došašća u kome je Marijina svetkovina obilježena geslom: «Pokaži se Majkom, o Bezgrješna Djevice, Puna milosti!»
Na sudjelovanju u misnome slavlju zboru se zahvalio domaći župnik i dekan gospodin Ivan Lenić, a nakon mise slijedilo je druženje s domaćinima uz malu zakusku u župnome domu.                                                                                              

(A.V.)
Povratak na prethodnu stranicu