gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

OPĆINA OTOK MEĐU PRVIMA U HRVATSKOJ KRENULA U IZRADU PROJEKTA UKUPNOG RAZVOJA OPĆINE
Petak, 03.02.2006.

U općinskoj vijećnici Općine Otok održan je u srijedu 1. veljače drugi po redu sastanak Hrvatskog poljoprivrednog zadružnog saveza kao izvršitelja Projekta ukupnog razvoja Općine Otok te čelnika ove općine koja je među prvima u Hrvatskoj krenula s izradom ovakvog značajnog projekta.
Radi se o zadaći koja će predstojati svim jedinicama lokalne uprave, a treba biti usklađena i rađena po metodologiji i napucima Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka te smjernicama Svjetske banke. Projekt ima zadaću razviti vlastite potencijale, poglavito gospodarske koje treba bolje iskoristiti u skladu s načelima očuvanja prirodne, kulturne i tradicijske baštine.
Projektom su predstavljene mogućnosti Općine Otok te ideje koje mogu pobuditi i pokrenuti razvoj u efikasnijem organiziranju, nalaženju kvalitetnijih izvora financiranja, stvaranja novih proizvoda i sl.
Na sastanku su u kvalitetnoj raspravi uz čelnike Općine Otok i Hrvatskog poljoprivrednog zadružnog saveza, sudjelovali i predstavnici Ministarstva mora, prometa i razvitka te Lokalne ekonomske razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije.
Zaključeno je kako se radi o kvalitetnom materijalu na komu ipak treba još načiniti određene zahvate pa će se u roku od trideset dana radna skupina ponovno sastati kako bi definirala Projekt kojim bi se otvorila mogućnost financiranja od strane Svjetske banke, predpristupnih fondova Europske unije i drugih institucija.

Željko Batarilović
Povratak na prethodnu stranicu