gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE "LINIJA POEZIJE" IVANE VANJE BABIĆ
Četvrtak, 17.01.2013.

Sinoć je u otočkoj školskoj knjižnici održana promocija knjiga triju autora.  Među njima je i Otočanka Ivana Vanja Babić koja se predstavila sa svojom prvom zbirkom poezije pod nazivom „Linija poezije“. O Ivani je govorila njezina učiteljica iz osnovne škole gospođa Katica Višnjovski koja je naglasila kako je Ivana uvijek pisala lako i brzo i kako njezina knjiga nije nikakvo iznenađenje, a po svojem stilu pisanja uvelike podsjeća na Vesnu Parun. Na Ivanino se stvaralaštvo osvrnula i učiteljica Daria Gongeta koja je istaknula transformaciju iz bojažljivog djeteta u osobu punu samopouzdanja. Za Ivanu je rekla kako njezin talent nosi i njezin sin. U Ivaninoj se zbirki nalazi 700 pjesama. Neke su od njih „I Platonska ljubav nadiđe odabranu“, „Nešto poput razgovora“, „Odbijam riječi, „Nada i ljubav“, „Jer cvijeće brzo vene“, „Nije mi teško“. Ivana Babić naglasila je kako joj se linija poezije provlači kroz cijeli njezin život i sve je poezija, a riječi zapisuje onako kako joj naviru. To je potvrdila i recenzentica Monika Tubić.

 

Na sinoćnjoj se promociji predstavila i Sanja Kasić knjigom „Srce od pijeska“. Recenziju za knjigu Sanje Kasić napisala je Snježana Milić Pisarić koja ističe kako se sve odnosi na veliko srce poklonjeno toliko puta da je rasuto poput pijeska.

Svojom se knjigom predstavio i Željko Ružić iz Gunje, predsjednik Udruge građana Hrast. 

Nadamo se da će se knjiga Ivane Vanje Babić pronaći i u zavičajnoj zbirci naše Gradske knjižnice te tako ostati sačuvana za buduće generacije. 

Fotografije s promocije možete pogledati OVDJE.
Povratak na prethodnu stranicu