gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA 30. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA
Petak, 23.02.2007.

 

- Pod predsjedanjem gradonačelnika Josipa Šarića u petak 23. veljače održana je sjednica Gradskog poglavarstva Grada Otoka. Zvonimir Pućo, zamjenik gradonačelnika, podnio je izvješće u kojem je naglasio kako su započeli radovi na izgradnji Doma kulture te da su u tijeku pripremni radovi na preuređenju kino dvorane, a paralelno je predana kandidatura, zahtjev za financiranje u programu Mala komunalna infrastruktura u iznosu od približno 1.200,000 kuna. Pućo je naglasio kako su završeni radovi na kanalizaciji u Bosutskoj ulici i Ulici bana Jelačića, a ostali radovi uslijedit će sukladno prioritetima.

- Kako ste vjerojatno čuli iz medija, nedavno su potpisani ugovori s Vladom Republike Hrvatske o prenošenju prava građenja na lokalnu samoupravu a glede poduzetničkih zona. Na sastanku sam zajedno nazočio sa još šest gradonačelnika i dva načelnika, a za našu poslovnu zonu prenesena su prava za 47 ha pa tako će poduzetnička zona Otok ukupno imati površinu od 61 ha te je tako ona najveća u županiji i među najvećima u Hrvatskoj. Iako u Hrvatskoj ima više od 200 poslovnih zona, otočka zona je ocijenjena kao jedna od najuspješnijima. Slična procedura uskoro će uslijediti i za stočarske farme u Otoku i Komletincima - istaknuo je gradonačelnik Josip Šarić.

Gradski su se čelnici osvrnuli i na utemeljenje novih ustanova, područnih ureda i službi u Otoku. Zaključeno je kako u tom smjeru stvari idu dobrim tijekom, a odaslat će se nadležnim institucijama i neki novi prijedlozi.

Grad Otok će sufinancirati sa 50 kuna po prostornom metru troškove nabavke ogrjevnog drveta za potrebe Gradske udruge umirovljenika Otok. Prošle godine sufinancirani iznos bio je 30 kuna.

Cesta do groblja u Komletincima kandidirat će se u Fondu za regionalni razvoj. Predvidiva investicija je oko 1,4 milijuna kuna, a iz Gradskog proračuna će se za tu svrhu izdvojit 50 posto sredstava. Također, Gradsko će poglavarstvo kandidirati i programe po javnom pozivu Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, a moguće je i da zainteresirane udruge kandidiraju svoje programe.

Na Poglavarstvu je razmatran i prihvaćen prijedlog ugovora o sufinanciranju i građenju malonogometnog igrališta. Tako će Hrvatski nogometni savez sudjelovati sa 19,4 tisuće eura, a Grad Otok sa 23 tisuće eura. Radi se o igralištu dimenzija 40x20 metara s umjetnom travom, ogradom te rasvjetom.

Gradsko poglavarstvo je prihvatilo sporazum o suradnji i provođenju međunarodnog programa eko-škole za 2007. godinu u kojega su uključene obje eko-škole s područja grada.

Gradski su se čelnici osvrnuli i na aktualnu problematiku pojave svinjske kuge u Otoku. U tu je svrhu veterinarski županijski inspektor i predsjednik lokalnog stožera za suzbijanje klasične svinjske kuge u Otoku Marko Novoselac podnio izvješće u kojem je istaknuo kako nema mjesta panici jer su poduzete sve potrebite radnje. Svinjska je kuga zabilježena u dva domaćinstva u kojim je eutanazirano 9 odnosno 12 svinja. Uzeti su također uzorci svinja iz susjednih dvorišta pa je na taj način obrađeno 57 svinja, a analiza se očekuje tijekom današnjeg dana. U tijeku je popis domaćinstava svih obiteljskih gospodarstva koje drže svinje. Tako su već popisane tri ulice odnosno 11 dvorišta u kojim je bilo 212 svinja. Popisivači su ovlašteni veterinari koji ujedno obavještavaju vlasnike s mjerama i dijele letke s uputama. Inače, na šest mjesta izlaska iz Otoka postavljene su i dezo-barijere.

 

Željko Batarilović
Povratak na prethodnu stranicu