gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA ŠRU "STAROVIRAC" OTOK
Srijeda, 23.01.2013.


20. siječnja 2013. održana je godišnja skupština ŠRU „Starovirac“ Otok.
Športsko-ribolovna udruga „Starovirac“ Otok ne samo da je uspješna na sportskim natjecanjima, nego je i u organizacijskom radu za primjer, a to se pokazalo na održanoj skupštini u vatrogasnom domu u Otoku. Na skupštini su podnesena sva izvješća o radu udruge u protekloj godini, a skupštinu su pozdravili i brojni gosti. Bio je to Ivan Japunđić, predsjednik Sportsko-ribolovnog saveza Vukovarsko-srijemske županije koji je pohvalio rad udruge u ime saveza.
Marin Vrazić, predsjednik ŠRU „Starovirac“ Otok, u izvješću je o radu udruge rekao da udruga djeluje dvije godine i u sastavu je Sportsko-ribolovnog saveza u kojem je ukupno 36 društava.
Starovirac ima 98 članova od kojih je 52 seniora i seniorki i 25 kadeta i kadetkinja.
Tajnik udruge Željko Ljubić pročitao je izvješće o natjecanju na kojem je sudjelovalo 40 članova i to na 49 natjecanja, 6 društvenih, 6 kola županijske lige, 15 kupova na području županije, prvenstvu županije, sletu kadeta i državnom prvenstvu u Rasinji.
U 2012. godini ukupno su osvojene 52 medalje i 9 pehara.
Povodom manifestacije Otočko proljeće ŠRU „Starovirac“ Otok održala je Kup Cvelferije u natjecanju na otočkim Virovima u lovu ribe udicom na plovak. Iz čamaca je „Starovirac“ osvojio prvo mjesto ispred ekipa „ Štuka“ Soljani, „Šaran“ Gunja, „Virovi“ Bošnjaci, „Smuđ“ Drenovci i „Spačva“ Vrbanja .
U izvješću je rečeno da su Hrvatske vode uspješno izvele radove na produbljenju korita Spačve na Čistinama, uređenju natjecateljske staze te staze za rekreativni ribolov.
ŠRU „Starovirac“ Otok održala je 25 radnih akcija u protekloj godini od kojih su najznačajnije izrada mostova i prijelaza preko kanala do staza za natjecanja.
Predložen je i usvojen novi plan rada i financijski plan u kojemu je uz daljnji rad na uređenju obale predviđena izgradnja nadstrešnice na čistinama, održavanje pet kola društvenog natjecanja, održavanje kupa sa ekipama županije, fišijade i sudjelovanje na natjecanjima koje organizira Savez Vukovarsko-srijemske županije. Za cjelokupan su rad i postignute uspjehe zaslužni svi članovi udruge „Starovirac“, na čelu sa Upravnim odborom.
Ova uspješno održana skupština ŠRU“Starovirac“ Otok završena je pozivom na zajednički ručak, a nakon čobanca i pokoje kapljice još se dugo pričalo o velikim ribama koje su, naravno, pobjegle s udice.

Povratak na prethodnu stranicu