Mons. Ivan Ćurić u kanonskom pohodu otočkoj župi i gradu Otoku

naslovna fotografija
GRAD OTOK

Župi sv. Antuna Padovanskog u Otoku danas je u svojem kanonskom pohodu pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić, u pratnji konvizitatora mr. Drage Markovića, kancelara Nadbiskupijskog ordinarijata.

Svoj posjet Otoku započeo je u Osnovnoj školi Josipa Lovretića u Otoku gdje se susreo s učenicima i učiteljima. Nakon škole, vizitator je posjetio i Gradsku upravu u kojoj se susreo s gradonačelnikom i njegovim suradnicima. Razgovaralo se o uvjetima života u gradu, o planovima razvitka, socijalnim i demografskim problemima te o mogućnosti ostanka mladih ljudi u njemu. Istaknuta je važnost suradnje župe i Gradske uprave, a pomoćni je biskup zahvalio gradonačelniku na pomoći župi i župnoj zajednici. U susretu s predstavnicima gradskih udruga razgovaralo se o aktivnostima i povezanosti sa župnom zajednicom. Mons. Ćurić pohvalio je angažman članova brojnih otočkih udruga u životu svoje župe.

U poslijepodnevnim će satima u crkvi biti susreti s članovima odbora za navještanje, susret s članovima odbora za liturgijski i molitveni život, s članovima odbora za karitativnu djelatnost, susret s članovima ekonomskog i pastoralnog vijeća, a sve će završiti svečanom svetom misom u otočkoj župnoj crkvi u 18 sati.

2