Poduzetnički inkubator Otok

 

U Poduzetničkoj je zoni Otok izgrađena moderna zgrada površine 1.184,77 m2 s ukupno 16 poslovnih prostora koji su u potpunosti opremljeni i prilagođeni potrebama poduzetnika. Ukupna vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 13.567.630,84 kuna, od čega je 13.491.178,72 kuna sufinancirano sredstvima iz fondova Europske unije, u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“. Projekt su zajednički proveli Grad Otok kao nositelj te Otočka razvojna agencija (ORA) i Poduzetnički inkubator BIOS iz Osijeka.

Poduzetnicima je početnicima najam prostora prvih godinu dana potpuno besplatan. Ovim se projektom stvaraju pretpostavke za razvoj poduzetništva na ovom području.

Poduzetnici u ovom objektu na raspolaganju imaju 6 poslovnih prostora za proizvodne djelatnosti, 6 uredskih prostora, 3 hladne komore i 1 višenamjensku dvoranu.

Stručnu se pomoć u sklopu inkubatora pruža ORA, a poduzetnici dobivaju sve informacije potrebne za njihovo poslovanje, s posebnim naglaskom na mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova. Također, u sklopu projekta održavaju su specijalizirane edukacije namijenjene poduzetnicima.