Osnovano društvo "Naša djeca" Otok

1
GRAD OTOK

Jučer je Gradskoj vijećnici u Otoku održana osnivačka skupština Društva “Naša djeca” Otok s ciljem podrške djeci u aktivnom sudjelovanju u lokalnoj zajednici, potičući lokalne zajednice, ustanove i institucije na zaštitu i skrb o djeci prema načelu najboljeg interesa za dijete u skladu sa Konvencijom UN-a o pravima djeteta. U našem je gradu nekada postojalo Društvo “Naša djeca”, no kako više nije u registru udruga, pristupilo se osnivanju novoga.

Za predsjednicu je novoosnovane udruge jednoglasno izabrana Katarina Topčić, potpredsjednica je Iva Varga, dok je za tajnicu izabrana Dunja Iščić.

U ostvarivanju svojih ciljeva i djelatnosti, DND Otok surađivat će s vrtićem, osnovnim školama, knjižnicom, udrugama. Tako su sinoć svoje pozdravne riječi uputili pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, samoupravu i opće poslove Grada Otoka Mirko Martinović, ravnateljica OŠ Vladimira Nazora Komletinci Katica Novoselac, ravnateljica otočkog vrtića Katarina Landeka i ravnateljica Gradske knjižnice Otok Marijana Barnjak Jelić.

Na skupštini su izabrani i članovi izvršnog i nadzornog odbora te likvidator.

Savez društava Naša djeca Hrvatske (Savez DND) nevladina je, neprofitna i humanitarna udruga građana. Kao krovna udruga okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu. Tako je od sinoć Savez DND, uz dosadašnjih 95 društava, postao bogatiji za još jednog člana.

Ovim putem pozivamo sve koji žele postati članovi udruge da se jave.

Čestitamo novoosnovanom Društvu ”Naša djeca” Otok!

 

2