POZIV POLJOPRIVREDNICIMA

Poljoprivreda

Pozivamo poljoprivrednike na stručno predavanje koje će se održati stručni savjetnici Ministarstva poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, u gradskoj vijećnici, na adresi Trg kralja Tomislava 6 a, Otok, 1. kat.

Predavanje će se održati 5. prosinca 2023. godine s početkom u 8 sati na temu EKO SHEME +PROIZVODNO VEZANA PLAĆANJA (biljna proizvodnja) 2023. i 7. prosinca 2023. godine s početkom u 8 sati na temu PROIZVODNO VEZANA PLAĆANJA (stočarska proizvodnja) i IAKS MJERE (stočarska proizvodnja) 2023. namijenjeno poljoprivrednicima koji su obveznici pohađanja tečaja.

VAŽNA NAPOMENA: „Sva poljoprivredna gospodarstva koja su prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2023. godini zatražili plaćanje za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike preuzeli su obvezu pohađanja izobrazbe.

Sukladno odredbama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu (NN 25/23, 52/23 i 56/23) jedan od uvjeta za ostvarenje potpore je dokaz o završenoj izobrazbi.

Korisnici plaćanja za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP) i IAKS mjere obvezni su svake godine završiti izobrazbu ili koristiti individualno savjetovanje ili sudjelovati u demonstracijskoj aktivnosti u trajanju od najmanje 6 sati koji su za korisnike su besplatne.

Nepoštivanje obveza propisanih za korisnike pojedinih intervencija dovodi do primjene administrativnih kazni od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.“

Također. molimo zainteresirane polaznike tečaja da se jave stručnom savjetniku Vesni Skender na tel. 099/818-5490.