Tečaj za poljoprivrednike

mps
Novost

Sukladno dogovoru i u suradnji sa Gradom Otokom, obavještavamo Vas o predavanju za poljoprivrednike koji će održati stručni savjetnici Ministarstva poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, u gradskoj vijećnici, na adresi Trg kralja Tomislava 6 a, Otok, I.kat, dana 10.10. i 17.10. 2023. godine (2 tečaja), s početkom u 8,00 h, na temu  EKO SHEME +PROIZVODNO VEZANA PLAĆANJA (biljna proizvodnja) 2023.,  a koji su obveznici pohađanja tečaja.

 

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na svojim stranicama istaknula je obavijest slijedećeg sadržaja:

„Sva poljoprivredna gospodarstva koja su prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2023. godini zatražili plaćanje za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike preuzeli su obvezu pohađanja izobrazbe.

Sukladno odredbama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu (NN 25/23, 52/23 i 56/23) jedan od uvjeta za ostvarenje potpore je dokaz o završenoj izobrazbi.

Korisnici plaćanja za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP) i IAKS mjere obvezni su svake godine završiti izobrazbu ili koristiti individualno savjetovanje ili sudjelovati u demonstracijskoj aktivnosti u trajanju od najmanje 6 sati.

Izobrazbe, individualna savjetovanja i demonstracijske aktivnosti koje obavljaju javni i privatni savjetnici za korisnike su besplatne.

Pozivamo Vas da na mrežnoj stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede www.savjetodavna.hr pratite objave održavanja tečajeva u Vašoj županiji te se prijavite za sudjelovanje na izobrazbi, uživo ili putem webinara.

Nepoštivanje obveza propisanih za korisnike pojedinih intervencija dovodi do primjene administrativnih kazni od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.“

 

Molimo zainteresirane polaznike tečaja da se jave stručnom savjetniku Vesni Skender, na tel. 099 818 54 90.