
Nakon prošlogodišnje je uspješne edukacije za senzorne analitičare, a u sklopu jubilarne 20. Otočke kulenijade, jučer u prostoru Poduzetničkog inkubatora Otok održana druga edukacija u Otoku. Edukaciju su organizirale Udruga uzgajivača crne slavonske svinje
Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema "Fajferica" te Udruga svinjogojaca Vukovarsko-srijemske županije.
Ciljevi su ove edukacije pružiti polaznicima specifična znanja o osnovama tehnologija proizvodnje tradicionalnih mesnih proizvoda, greškama u proizvodnji, osnovama fiziologije osjetila i razvoju osjeta, upotrebi testova i uvjeta u senzorskoj analizi. Pored toga, cilj radionice je osposobiti polaznike za predlaganje rješenja za razvoj, kontrolu i poboljšanje proizvoda uvažavajući tehnološke smjernice i senzorske karakteristike proizvoda. Edukaciju je vodio izv.prof.dr.sc. Ivica Kos sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Podsjetimo, u četvrtak 22. lipnja održava se Otočka kulenijada, a i ova je edukacija jedan korak u nastojanju da Otočka kulenijada i dalje bude prava adresa za najbolje proizvođače najpoznatije slavonske delicije.

