![Edukacija senzornih analitičara](/sites/default/files/2023-06/354214337_637561865073573_969781149261891045_n.jpg)
Nakon prošlogodišnje je uspješne edukacije za senzorne analitičare, a u sklopu jubilarne 20. Otočke kulenijade, jučer u prostoru Poduzetničkog inkubatora Otok održana druga edukacija u Otoku. Edukaciju su organizirale Udruga uzgajivača crne slavonske svinje
Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema "Fajferica" te Udruga svinjogojaca Vukovarsko-srijemske županije.
Ciljevi su ove edukacije pružiti polaznicima specifična znanja o osnovama tehnologija proizvodnje tradicionalnih mesnih proizvoda, greškama u proizvodnji, osnovama fiziologije osjetila i razvoju osjeta, upotrebi testova i uvjeta u senzorskoj analizi. Pored toga, cilj radionice je osposobiti polaznike za predlaganje rješenja za razvoj, kontrolu i poboljšanje proizvoda uvažavajući tehnološke smjernice i senzorske karakteristike proizvoda. Edukaciju je vodio izv.prof.dr.sc. Ivica Kos sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Podsjetimo, u četvrtak 22. lipnja održava se Otočka kulenijada, a i ova je edukacija jedan korak u nastojanju da Otočka kulenijada i dalje bude prava adresa za najbolje proizvođače najpoznatije slavonske delicije.
![Edukacija senzornih analitičara](/sites/default/files/styles/large/public/2023-06/354192767_637561861740240_1070465175469756890_n.jpg?itok=VylOQjxk)
![20. Otočka kulenijada](/sites/default/files/styles/large/public/2023-06/Oto%C4%8Dka%20kulenijada%202023_0.jpg?itok=k7uj6uQh)