Uvodna konferencija projekta “Želim raditi – želim pomoći”

1
GRAD OTOK

U Domu kulture održana je uvodna konferencija u sklopu projekta „Želim raditi – želim pomoći“- faza II financiranog u sklopu programa „Zaželi“ koji provodi Grad Otok kao nositelj projekta, s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb i Udrugom „Hrvatska žena“ Otok.

Projektom „Želim raditi – želim pomoći“-faza II zaposleno je 55 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na starije od 50 godina.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.852.750,00 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i iz Državnog proračuna (15 %). Projekt je započeo 18. lipnja 2020. godine potpisivanjem ugovora, a trajat će 15 mjeseci.

Grad Otok kao nositelj projekta kroz svoj rad veliku pažnju poklanja brizi o najranjivijim skupinama društva. Projektom „Želim raditi – želim pomoći“- faza II poboljšat će se pristup tržištu rada žena pripadnica ranjivih skupina na području grada Otoka kroz njihovo zapošljavanje u lokalnoj zajednici. Stjecanje će dodatnih kvalifikacija doprinijeti njihovoj konkurentnosti na tržištu rada te smanjenju nezaposlenosti i rizika od siromaštva na području Grada Otoka i cijele Vukovarsko-srijemske županije. Također će se povećati socijalna uključenost i kvaliteta života starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju i osoba s invaliditetom kojima će se kroz program zapošljavanja žena pružiti pomoć i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Slika
1
Slika
2
Slika
3
Slika
4
Slika
5
Slika
6
Slika
7
Slika
8
Slika
9
Slika
10
Slika
11