Izgradnja poduzetničkog inkubatora Otok

podzetnicki inkubator otok
PROVEDENI

U sklopu projekta „Izgradnja poduzetničkog inkubatora Otok“ u poduzetničkoj zoni Otok izgrađena je moderna građevina površine 1.184,77 m2 s ukupno 16 poslovnih prostora namijenjenih poduzetnicima od čega je 6 proizvodnih prostora, 3 rashladne komore, 6 uredskih prostora i konferencijska dvorana. 
Ukupna vrijednost projekta iznosi 13.567.630,84 kn, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, OP-a Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., iznosom od 13.491.178,72 kn. 
Partneri na projektu su Otočka razvojna agencija ORA i Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. iz Osijeka koji su svojim iskustvom doprinijeli da se projekt uspješno provede. 
Izgradnjom i opremanjem Poduzetničkog inkubatora Otok poboljšala se dostupnost poslovne infrastrukture i poslovnih usluga MSP-ima što doprinosi jačanju razvoja poduzetništva i otvaranju novih radnih mjesta u gradu Otoku, susjednim općinama i samoj Vukovarsko – srijemskoj županiji. 
Projekt doprinosi stvaranju povoljne poduzetničke klime, razvoju poduzetničkog duha, povećanju opće razine poduzetničke aktivnosti, gospodarskog rasta te povećanju regionalne konkurentnosti i jačeg privlačenja investicija. 
Svima koji započinju vlastiti posao u inkubatoru osigurani su uvjeti za poslovanje u vidu poslovnih prostora, kao i izravne tehničke pomoći. Poduzetnicima početnicima na raspolaganju je vrhunska infrastruktura po subvencioniranim cijenama Grada Otoka prvih 5 godina najma. 
Poduzetnički inkubator svoja vrata stanarima je otvorio u studenom 2019. godine i u njemu posluje već nekoliko tvrtki.