Projekt „Želim raditi-želim pomoći“

zelim raditi
PROVEDENI

Projekt „Želim raditi-želim pomoći“ priveden je kraju. Ovim projektom bilo je zaposleno 45 žena na 24 mjeseca koje su pripadale u teško zapošljivu skupinu. Istekom ugovora krajem veljače 2020. godine prestale su sa radom i obilaskom korisnika. Zaposlenice dok su radile, brinule su se o 225 krajnjih korisnika kojima je pomoć bila neophodna, a to su većinom osobe samci ili parovi starije životne dobi. Krajnji korisnici su u sklopu projekta 24 mjeseca dobivali paket s higijenskim potrepštinama.  
Riječ je o projektu koji je donio višestruku korist u Otoku i Komletincima, a to su nova radna mjesta i briga o građanima treće životne dobi.  
Zaposlenim ženama u projektu omogućilo se i povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz obrazovanje/osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Njih 25 se obrazovalo odnosno osposobljavalo, te su stekle certifikat za Njegovateljicu. 
Projekt „Želim raditi – želim pomoći“ započeo je 1. prosinca 2017. godine potpisivanjem ugovora dodjeli bespovratnih sredstava koji se financiraju u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Samim potpisivanjem započela je i provedba projekta, a trajala je 30 mjeseci, odnosno do lipnja 2020. godine 
Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.357.323,31 kn, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u 100 % iznosu.